Touristik Label - 214MN01: Băile Herculane (DN67D) - Creasta Munţilor Mehedinţi

Băile Herculane - Creasta M. Mehedinţi (sub Creasta Cocoșului)
Traseul 1 Bandă Galbenă este traseul de legătură între Băile Herculane (zona Pecișnica) și traseul de creastă BR al Munţilor Mehedinţi. Folosim un drum de căruță ce poate fi parcurs și cu o bicicletă de munte care ne conduce la drumul de creastă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
6,36km
Durată
3:00-3:30h
Urcare
782m
Coborâre
88m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la intersecţia drumului naţional 67D cu drumul care duce spre păstrăvăria nouă din Băile Herculane. De la intersecţie se merge pe drumul către păstrăvărie, iar cu aproximativ 400 m înainte de aceasta traseul face dreapta, trecând printre niște case aflate pe malul opus al pârâului Săliște. Trecem pârâul, trecem pe lângă aceste case și continuăm în urcare pe drumul de căruţă ce se conturează înainte. Drumul urcă în serpentine prin pădure, în condiţii bune putând fi parcurs și pe biciclete. Trecând din nou printr-o porţiune împădurită, ajungem într-o poiană cu stâne. Continuând în sus prin această poiană, drumul nostru se intersectează cu drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi și cu traseul bandă roșie.

Etape

Băile Herculane (DN67D) - Vf. Padeşu - Creasta Munţilor Mehedinţi

Descriere

Traseul 1 BG este traseul de legătură dintre păstrăvăria nouă din Băile Herculane și Creasta Munţilor Mehedinţi, sub Vârful Creasta Cocoșului, folosind un drum de care. Este un traseu ușor, într-o drumeție cu aprox. 800 m diferențe de nivel, în cca. 3 - 3.5  h, accesibil iarna în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii.

Traseul urmărește drumul care duce spre păstrăvăria nouă din Băile Herculane, apoi face dreapta printre case, ajungând la un drum de căruță care urcă în serpentine prin pădure. Un drum pitoresc ce poate fi parcurs și cu o bicicletă de munte (MTB)

După ce trecem de niște stâne, într-o poiană pitorească situată deasupra pădurii, sub Vf. Padeșu, drumeagul ne conduce pe platoul de lângă Vf. Creasta Cocoșului (917 m), unde se intersectează drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi, marcat cu BR (traseul 21).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane (DN67D) - Creasta Munţilor Mehedinţi in Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră