Touristik Label - 414MN03: Băile Herculane (DN67D) - Creasta Munţilor Mehedinţi

Băile Herculane - Creasta M. Mehedinţi (prin Cheile Feregari)
Traseul 3 Cruce Albastră este traseul de legătură între Băile Herculane (zona Pecișnica) și drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi, în urcare pe sub. Vârful Domogledul Mare. Vizităm Cheile Feregari, scurte, dar spectaculoase și izvorul Ogașului Feregari.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
5,04km
Durată
2:30-4:00h
Urcare
731m
Coborâre
32m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la kilometrul 3 al drumului naţional 67D, trecând în partea de început printre niște case dărăpănate. Înainte de intrarea în Cheile Feregari trecem pe lângă niște blocuri mari de piatră, desprinse din cariera fostei fabrici de var. La scurt timp după ce trecem de acestea intrăm in chei, înclinaţia pantei crescând simţitor. După aproximativ 800 de metri părăsim Cheile Feregari, stăncile făcând loc unei păduri de fag. La un moment dat poteca noastră se intersectează cu bandă galbenă, traseu ce coboară de pe Vârful Domogledul Mare. Noi mergem tot înainte, trecând printr-o poiană cu pomi fructiferi și ruinele unui sălaș, cunoscut sub numele de Casa lui Brozba. În acest loc marcajele sunt mai rare, dar se distinge clar poteca noastră, ce merge drept înspre creastă. Continuând prin pădure, traseul urcă spre izvorul Ogașului Feregari. La un moment dat, traseul cruce albastră se desparte de traseul punct roșu alături de care a mers până aici. Traseul cruce albastră continuă din acest loc printr-un urcuș mai abrupt, ajungând în scurt timp în drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi unde se întâlnește cu traseul bandă roșie.

Etape

Băile Herculane (DN67D) - Cheile Feregari - Creasta Munţilor Mehedinţi

Descriere

Traseul 3 CA este traseul de legătură dinspre intrarea în Cheile Feregari și Creasta Munţilor Mehedinţi. Este un traseu relativ ușor, într-o drumeție cu aprox. 700 m diferențe de nivel, în cca. 3 - 4  h, accesibil iarna în funcție de cantitatea şi calitatea zăpezii. Necesită atenție sporită pe panta cu o înclinație simțitoare de la intrarea în chei. 

Traseul pornește de la km 3 al drumului naţional care duce la băile Herculane, trece printre niște case dărăpănate, ocolește niște blocuri mari de piatră desprinse din cariera fostei fabrici de var și pătrunde în chei. Cu o lungime de aprox 800 m, Cheile Feregari reușesc să impresioneze turiștii prin pereții stâncoși înalți (cu trasee de escalada), prin peșterile care se deschid în pereți și prin grandoare. Cheile Feregari sunt cunoscute de localnici sub numele de Valea dintre Pietre sau Prolaz.

La ieșirea din Cheile Feregari, stâncile fac loc unei frumoase păduri de fag, apoi lăsăm la stânga traseul BG (traseul 5) spre Vârful Domogledul Mare (1105 m) și continuăm pe lângă ruinele unui sălaș, cunoscut sub numele de Casa lui Brozba. Pe ultimul sector marcajele sunt mai rare, dar se ia ca țintă creasta, urcând pieptiș până la drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi, marcat cu BR (traseul 21).

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane (DN67D) - Creasta Munţilor Mehedinţi în Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră