Touristik Label - 514MN10: Băile Herculane (DN67D) în dreptul Hidrocentralei - Creasta Munţilor Mehedinţi

Băile Herculane - Creasta M. Mehedinţi (prin Poiana Șaua Padina)
Traseul 10 Cruce Galbenă este traseul de legătură între Băile Herculane (zona hidrocentralei) și creasta Munţilor Mehedinţi (zona Gornenți - Podeni). Urcăm la un punct de belvedere frumos cu priveliști spre Valea Cernei (cu Băile Herculane) și Munţii Cernei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,89km
Durată
3:30-4:30h
Urcare
919m
Coborâre
77m
Vârf
1021m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la drumul national 67D din dreptul hidrocentralei, în apropierea podului peste Cerna. Poteca urcă în serpentine prin pădure, iar la un moment dat ajungem la punctul unde banda galbenă și crucea galbenă se despart. Crucea galbenă o ia în dreapta, și trecând prin porţiuni mai aprupte și cu grohoţiș ajunge la un punct de belvedere, de unde putem admira Valea și Munţii Cernei. Din acest loc, mergând pe curbă de nivel, ajungem la o vale unde ne intersectăm cu banda galbenă. Continuăm prin pădure în urcare ușoară, iar la un moment dat ajungem în poiana Șaua Padina, unde poteca devine un drum forestier. Urmând acest drum prin poiană iar apoi prin pădure, ajungem în drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi unde ne intersectăm cu traseul bandă roșie.

Etape

Băile Herculane (DN67D) în dreptul Hidrocentralei - punct belvedere - Poiana Șaua Padina - Creasta Munţilor Mehedinţi

Descriere

Traseul 10 CG este traseul de legătură dinspre zona hidrocentralei și drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi. Este un traseu destul de solicitant, într-o drumeție cu peste 1000 de m diferențe de nivel, în cca. 4 - 4.5  h. Traseul este nerecomandat iarna pe porțiunea de debut (spre punctul de belvedere) întrucât are pante abrupte și grohotiș instabil.

Traseul se desprinde din drumul național ce duce spre Șapte Izvoare, de la podul peste Cerna aflat în dreptul hidrocentralei (lângă Hotel Roman) și urcă susținut în zig-zag prin pădure până sus în zona înaltă, la baza pereților verticali, pe tronson comun cu marcajul BG (traseul 11). De aici poteca CG face dreapta, printr-o zonă destul de accidentată cu multă vegetație și bolovani; înaintăm cu greu prin porţiunile mai abrupte cu grohotiș. La capătul ascensiunii ajungem la un punct de belvedere, de unde putem admira Valea și Munţii Cernei.

Continuăm pe curbă de nivel, întâlnim din nou marcajul BG pe V. Șaua Padina, apoi urcăm ușor spre poiana Șaua Padina, de unde începe un drum forestier care ne conduce la drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi, marcat cu BR (traseul 21). De remarcat că acest drum e foarte bun pentru MTB, favorabil pentru o incursiune în zona Gornenți - Podeni.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane (DN67D) în dreptul Hidrocentralei - Creasta Munţilor Mehedinţi în Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră