Touristik Label - 214MN11: Băile Herculane (DN67D) în dreptul Hidrocentralei - Creasta Munţilor Mehedinţi

Băile Herculane - Creasta M. Mehedinţi (prin Cheile Șaua Padina)
Traseul nr. 11 Bandă Galbenă este traseul de legătură între Băile Herculane (zona uzinei electrice) și creasta Munţilor Mehedinţi, (zona Gornenți - Podeni). Urcăm printr-o porţiune stâncoasă mai abruptă și expusă, care trebuie depășită cu grijă pe vreme umedă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,52km
Durată
3:00-4:00h
Urcare
826m
Coborâre
8m
Vârf
1021m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la drumul national 67D din dreptul hidrocentralei, în apropierea podului peste Cerna. Poteca urcă în serpentine prin pădure, iar la un moment data ajungem la punctul unde banda galbenă și crucea galbenă se despart. Banda galbenă o ia în stânga, la un moment dat ajungând într-o porţiune stâncoasă mai abruptă și mai expusă, care trebuie depășită cu grijă. De aici, traseul merge pe vale, intersectându-se la un moment dat cu traseul cruce galbenă, care vine din partea dreaptă. Continuăm prin pădure în urcare ușoară, iar la un moment dat ajungem în poiana Șaua Padina, unde poteca devine un drum forestier. Urmând acest drum prin poiană iar apoi prin pădure, ajungem în drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi unde ne intersectăm cu traseul bandă roșie.

Etape

Băile Herculane (DN67D) în dreptul Hidrocentralei - Poiana Șaua Padina - Creasta Munţilor Mehedinţi

Descriere

Traseul nr. 11 BG este traseul de legătură dinspre zona hidrocentralei cu podul peste Cerna (Herculane) și drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi, traversând o brână suspendată (în zona împădurită de sus). Este un traseu destul de solicitant, într-o drumeție cu aprox. 800 m diferențe de nivel, în cca. 3 - 4 h. Nerecomandat pe vreme umedă - pe porțiunea de debut cu pante abrupte și porțiuni expuse.

Traseul se desprinde din drumul național ce duce spre Șapte Izvoare, de la podul peste Cerna aflat în dreptul hidrocentralei (lângă Hotel Roman) și urcă susținut în zig-zag prin pădure până sus în zona înaltă la baza pereților verticali, pe tronson comun cu marcajul BG (traseul 10). Traseul nostru ne conduce peste o punte care ajută traversarea spre o brână suspendată, o porţiune stâncoasă mai abruptă și mai expusă, care trebuie depășită cu grijă. 

De aici coborâm pe vale, întâlnim din nou marcajul CG pe V. Șaua Padina, apoi urcăm ușor spre poiana Șaua Padina, de unde începe un drum forestier care ne conduce la drumul de creastă al Munţilor Mehedinţi, marcat cu BR (traseul 21). De remarcat că acest drum e foarte bun pentru o bicicletă de munte, favorabil pentru o incursiune în zona Gornenți - Podeni.

Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane (DN67D) în dreptul Hidrocentralei - Creasta Munţilor Mehedinţi în Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră