Touristik Label - 1214MN07: Băile Herculane (DN67D) - Poiana Mușuroane

Băile Herculane - Poiana Mușuroane (peste Vf. Domogledul Mare)
Traseul 7 Triunghi Roșu este traseul de legătură între Băile Herculane (zona băilor termale) și Poiana Mușuroane (sub creasta Munţilor Mehedinţi), vizitând punctul de belvedere Crucea Albă și Vârful Domogledul Mare (1105 m).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,70km
Durată
3:30-4:00h
Urcare
951m
Coborâre
378m
Vârf
1074m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la kilometrul 5 al drumului naţional 67D, intrarea fiind marcată cu indicatoare și un panou informativ. Cărarea merge în zig zag prin pădure, tăind panta abruptă. La un moment dat poteca o ia paralel cu Valea Cernei, pe curbă de nivel, și se intră pe o brână. După câteva serpentine, brâna ne scoate la Crucea Albă, unde se deschide o panoramă frumoasă cu Băile Herculane, Valea Cernei și munţii cu același nume. De la Crucea Albă urmărim în continuare marcajul bandă galbenă (pentru că pe porţiunea aceasta nu există ) pe poteca ce duce spre Vârfurile Domogled. Această potecă se numeşte Cărarea Pisicii, din cauza gradului de dificultate mai ridicat. După aproximativ jumătate de oră de urcuş, în stânga traseului se poate zări intrarea în Peştera de sub Şerban. După ce străbatem pădurea de pini negri de Banat precum și o pădurice de liliac, apar stâncile Domogledului Mic (1099 m). Marcajul bandă galbenă travesează acest vârf și urmează culmea ce se îndreaptă spre Domogledul Mare (1105 m), unde ajungem în scurt timp. De aici coborâm prin poieniţe, după care coborâm abrupt prin pădure de fagi şi ajungem la un drum forestier abandonat. Urmărind marcajul şi din drumul forestier coborâm pe o potecă, într-o zonă deasă cu conifere. Şi ajungem în Poiana Muşuroane unde este şi o cabană silvică.

Etape

Băile Herculane (DN67D) - Vârful Domogledul Mare (1105 m) - Poiana Mușuroane

Descriere

Traseul 7 TR este traseul de legătură dinspre zona băilor termale din Herculane și cantonul silvic din Poiana Mușuroane, aflat sub creasta Munţilor Mehedinţi. Este un traseu destul de solicitant, într-o drumeție cu peste 900 m diferențe de nivel, în cca.. 3 - 4  h, pe Poteca Pisicii, un tronson dificil cu pante accentuate și grohotiș instabil. Traseul este nerecomandat iarna datorită brânelor și porțiunilor expuse.

Până pe vârful Vârful Domogledul Mare, TR are tronson comun cu BG (vezi descriere traseul 6). De pe vârf facem un tur de orizont cu priveliști panoramice și putem observa chiar și Dunărea (în zilele senine). Se pot distinge Munții Almăjului și Semenicului, Munții Godeanu și Retezat; în plan mai apropiat Munții Cernei, cu Vârful Arjana (1511 m) și Munții Mehedinți cu vârfurile Șușcu (1198 m), Hurcu (1088 m), Cociu (1120 m) și Inălățul Mare (1301 m).

Următorul segment străbate poieniţe, apoi coboară abrupt printre fagi la un drum forestier care ne conduce în Poiana Muşuroane, cunoscută și sub denumirea de Poiana Mușuroaie, unde se află un canton silvic modern, renovat în anul 2009, prevăzut cu barbeque, apă de izvor captată și un foișor octagonal, construite prin Proiectul Life Natura 2000 - Conservarea pe termen mediu și lung a pădurilor cu Pin Negru de Banat. Avem alternativa înapoi spre Băile Herculane, prin Cheile Jelărău, pe marcaj CA (traseul 8).

Observații

Marcaj lipsă între Crucea Albă şi Domogledul Mare. Marcaj rar/lipsă în Poiana Mușuroane.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane (DN67D) - Poiana Mușuroane în Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră