Touristik Label - 814MN26: Băile Herculane - Izvorul Diana III

Circuitul Izvoarelor sau “Turul Foișoarelor”
Traseul 26 Punct Galben este un “semi circuit al izvoarelor”, numit și “Turul Foișoarelor”. Facem un circuit între Băile Herculane (cartierul Zăvoi) și Izv. Diana III, vizitând Izvorul Coronini, Izvorul Munk și Izvorul Diana III. Priveliști spre Valea Cernei și abrupturile Munţilor Mehedinţi.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,21km
Durată
~2:00h
Urcare
281m
Coborâre
271m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Intrarea în traseu se realizează în dreptul casei cu nr.44 de pe strada Zăvoiului din staţiunea Băile Herculane. În acest punct începe un drum de căruţă care urcă pe lângă pârâul Valea Mare, apoi urmează câteva serpentine mai largi până pe Platoul Coronini. Urmărim marcajul punct galben până în capătul de sus al poienii, unde continuă poteca noastră, alături de marcajul triunghi roșu. Aceasta înaintează printre grădini, trece pe lângă Izvorul Coronini, coboară pe fundul Văii Mari pentru puţină vreme și o ia la dreapta pe o curbă de nivel. La un moment dat ajungem la un punct de popas, unde marcajul punct galben se desparte de marcajul triunghi roșu. Marcajul triunghi roșu urcă pe Cracul lui Arendaşu, în timp ce marcajul punct galben continuă pe curbă de nivel până la Izvorul Munk. Din acest punct începem coborârea spre Băile Herculane. Ajungem în staţiune în dreptul Izvorului Diana III.

Etape

Băile Herculane - Cartier Zăvoi - Izvorul Coronini - Izvorul Munk - Izvorul Diana III

Descriere

 

Traseul 26 PG este traseul ce vizitează o parte din izvoarele situate la V de stațiunea Băile Herculane, cu obiective de interes ca: Izvorul Coronini, Izvorul Munk și Izvorului Diana III. Este un traseu relativ ușor, cu diferențe mici de nivel, în aprox. 2 h de drumeție.

Pornim din staţiunea Băile Herculane, alături de TR (traseul 25), pe un drum de căruţă care urcă pe Valea Mare, ajunge pe Platoul Coronini, depășește niște grădini și trece pe lângă Izvorul Coronini. Ajungem la un loc de popas unde poteca TR se deprinde pe Cracul lui Arendaşu, urcând pieptiș pe versant până la poteca de creastă BR (traseul 37). 

Traseul PG continuă pe curbă de nivel și ajunge la un foișor (Foișorul Galben) de unde se deschide o frumoasă panoramă cu Valea Cernei și abrupturile Munţilor Mehedinţi. Următorul obiectiv este cunoscutul Izvor a lui Munk, amenajat chiar sub un frumos și dificil perete de escaladă (cu surplombă). Apa izvorului este puțin sulfuroasă, așa că dacă sunteți sensibili, nu se recomandă spre consum. Izvorul Munk poartă numele doctorului Munk care în 1871 a publicat la Viena o carte despre tratamentul balnear la Băile Herculane.

De la izvorul Munk se începe coborârea spre stațiunea Băile Herculane, lăsând în urmă un vechi rezervor de apă (care a fost tot opera doctorului Munk). La cca 20 de min.ajungem la un alt foișor (Foișorul Verde), de unde poteca coboară mai accentuat şi ajunge la Izvorul Diana III. Coborâm pe o scara betonată până la drumul asfaltat din staţiunea Băile Herculane. Forajul Diana (Diana III) este amplasat pe falia Diana, în malul drept al Cernei şi a fost săpat până la 260 m adâncime.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane - Izvorul Diana III in Caraş-Severin, Cernei-Mehedinţi is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră