Touristik Label - 1101MN25: Bran - Poiana Gaura

Din Șimon, pe Valea Șimonului, legătura cu V. Gaura
Traseul nr. 25 Triunghi Galben este un traseu mediu, care nu pune prea multe dificultăți, în urcare progresivă fără urcușuri și coborâșuri. Traseul este în majoritate pe Valea Șimonului, traversând câteva poienițe și urcând în serpentine strânse pe piciorul Muntelui Vlădoaia, până la începutul Poienii Gaura, de unde pleacă trasee pe Valea Gaura (traseul 23) şi spre Poiana Guţanu (traseul 51).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
11,69km
Durată
3:30-4:15h
Urcare
750m
Coborâre
0m
Vârf
1523m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Bran parcurgem satul Șimon și pe drumul forestier de pe Valea Șimon trecem de monumentul dedicat militarilor evrei căzuti într-un accident aviatic în 2010. Continuăm pe firul apei, acesta dispare și intrăm în pădure unde urcăm în serpentine strânse pe piciorul Muntelui Vlădoaia până în Poiana Gaura.

 

Etape

Bran - Valea Şimon - Poiana Gaura

Descriere

Din Valea Șimonului pornesc mai multe trasee montane, iar acesta spre Valea Gaura are ambele capete de o frumusețe rară. Dacă din Șimon, te bucuri de priveliștea fascinantă a crestei Piatrei Craiului, sau Valea Rece și satul Poarta, odată întrat pe Valea Gaura ai în față căldarea grandioasă de un spectacol inegalabil al versantului transilvănean al Bucegilor.

Socotit de unii gura de Rai a Brașovului care te poartă spre Omu, satul Simon este situat la 6 km de castelul Bran și se remarcă prin conservarea și promovarea tradiţiilor populare din zonă, fiind declarat sat turistic. În acest loc încântător, înconjurat de minunatele creste muntoase ale Bucegilor, Pietrei Craiului, Postăvarului și de Măgura Codlei, se găsește Schitul Bran și alături de el câteva pensiuni care parcă sunt desprinse din basme.

Traseul nostru urmărește firul Văii Șimonului de la biserica Șimon (legătura cu traseul 24) pe parcursul a 4-5 ore până mai sus de Monumentul Militarilor Israeliți, deasupra Stânii Gaura în Poiana cu același nume (legătura cu traseul 23 și 51).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Bran - Poiana Gaura în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră