Touristik Label - 1101MN25: Bran - Poiana Gaura

Legătura Șimon - Valea Gaura, pe Valea Șimon
Traseul 25 Triunghi Galben urmărește aproape în majoritate Valea Șimonului spre Poiana Gaura, într-o urcare continuă, dar care nu pune prea multe dificultăți. Este un traseu care te încântă de la debut până la final, Valea Gaura, fiind una dintre cele mai frumoase văi din țară. Potrivit pentru cicloturism până după Monumentul Militarilor Israeliți.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
11,69km
Durată
3:30-4:15h
Urcare
750m
Coborâre
0m
Vârf
1523m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Bran parcurgem satul Șimon și pe drumul forestier de pe Valea Șimon trecem de monumentul dedicat militarilor evrei căzuti într-un accident aviatic în 2010. Continuăm pe firul apei, acesta dispare și intrăm în pădure unde urcăm în serpentine strânse pe piciorul Muntelui Vlădoaia până în Poiana Gaura.

 

Etape

Bran - Valea Şimon - Poiana Gaura

Descriere

Traseul 25 face legătura între satul turistic Șimon și Valea Gaura, urmărind fidel Valea Șimon. Un traseu destul de solicitant cu aprox. 800 m diferențe de nivel, în cca. 4.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Din Valea Șimonului pornesc mai multe trasee montane, iar acesta spre Valea Gaura are ambele capete de o frumusețe rară. Dacă din Șimon te bucuri de priveliștea fascinantă a crestei Pietrei Craiului și satul Poarta, odată intrat pe Valea Gaura ai în față căldarea grandioasă de un spectacol inegalabil a versantului vestic al Bucegilor.

Socotit de unii gura de Rai a Brașovului, satul Simon este situat la 6 km de castelul Bran și se remarcă prin conservarea și promovarea tradiţiilor populare din zonă, fiind declarat sat turistic. În acest loc încântător, înconjurat de minunatele creste muontane ale Bucegilor, Pietrei Craiului, Postăvarului și de Măgura Codlei, se găsește Schitul Bran și alături de el câteva pensiuni, parcă desprinse din basme.

 De la biserica Șimon, unde lăsăm traseul CA spre Schitul Bran la stânga (traseul 24) urmăm firul Văii Șimon pe parcursul a 2-2.5 h până mai sus de Monumentul Militarilor Israeliți. De aici continuăm prin pădure și urcăm în serpentine strânse pe piciorul Muntelui Vlădoaia până în Poiana Gaura, unde întâlnim traseele dinspre Bran (traseul 23), respectiv dinspre Poiana Guţanu (traseul 51). Dacă urmăm CR și derivația scurtă PR, putem ajunge la Cascada Moara Dracului (vezi descriere traseul 23).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Bran - Poiana Gaura în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră