Touristik Label - 907MN66: Breaza - sub Vf. Moşuleţei - Curmătura Zârnei

Fosta Cabană Urlea - Curmătura Zârnei, prin Curmătura Moşului
Traseul 66 Punct Roșu face legătura între localitatea Breaza și Curmătura Zârnei, din creasta principală. Poteca urcă pe sub Colții Brezei, trece de ruinele fostei cabane Urlea, urcă pieptiș în Curmătura Moșului, cu vederi spre Țara Făgărașului, apoi traversează Căldarea cu Lac Urlea, străjuită de vârfurile semețe La Fundul Bândei și Iezerul Sectorul de creastă necesită echipament adecvat pentru alpinism de iarnă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
17,00km
Durată
7:30-9:30h
Urcare
1934m
Coborâre
610m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din localitatea Breaza, ieşim către sud pe direcţia Mănăstirii Breaza. Trecem de aceasta şi intrăm pe drumul forestier de pe Valea Brezcioara. După câteva sute de metri, cotim către est pe un drum de taf care urcă până pe culme. De aici, continuăm până într-o zonă de exploatare forestieră pe care...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Breaza - Colţii Brezei - fosta Cabană Urlea - sub Vf. Moşuleţei - Curmătura Moşului - Curmătura Zârnei

Descriere

 

 

Traseul 66 PR leagă zona Mănăstirii Breaza de creasta principală (Curmătura Zârnei), trecând pe sub Colții Brezei, prin Curmătura Moșului și prin Căldarea Urlea. Un traseu dificil, cu peste 2000 m diferențe de nivel, în aprox. 9.5 h de drumeție. Pune probleme în condiții...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Iarna recomandat până la amplasamentul fostei Cabane Urlea.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Breaza - sub Vf. Moşuleţei - Curmătura Zârnei în Braşov, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului csalisdoboz

Am pornit de lângă Cabana Șapte la ora 6.40 dimineața pe marcajul punct roșu. Fiind singurul bărbat cu două doamne, mi-am pus tot felul de clopoței pe rucsac ba chiar aveam și o goarnă și șpray anti urs. Planul era să ajungem pe Vârfurile Dara și Hârtopu cu revenire în punctul de plecare. Eram conștienți de faptul că vom ajunge spre seară așa că aveam la noi lanterne frontale. Traseul este una dintre cele mai frumoase, fabuloase, în mare parte în pădure, bine semnalizată (a fost și ceva concurs, așa că erau semne portocalii și reflectorizante în plus față de marcajele clasice.

Din păcate pregătirea fizică a unei colege a lăsat de dorit, așa că am avansat mult mai încet decât am plănuit, dar analizând situația am căzut la acord comun că putem termina traseul în ritmul ăsta, doar că vom ajunge în jurul orelor 23 în tabără. Singura incomoditate a fost, că pe porțiunea din pădure la revenire, din pas în pas suflam goarna, să ne ocolească urșii care aveau urmele clare pe potecă încă la urcare în formă de fecale. 

În total am fâcut 33 de km cu 2300 m diferență de nivel.

Se poate, dar trebuie să evaluezi foarte critic cât reziști, cât rezistă colegul tău ! Eu totuși recoamand, să ai în rucsac sacul de dormit și salteaua. Pe traseu sunt două refugii montane, dacă ai spaimă de urși mai bine înnoptezi pe munte și cobori în zori.

Recomandarea mea este, dacă ai la tine sacul de dormit

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră