Touristik Label - 801MN06: Buşteni - Valea Cerbului

Legătura Buşteni – Valea Cerbului
Traseul nr. 6 Punct Galben este un traseu ușor, accesibil tot timpul anului și se parcurge în 1h și 30 min. Poteca străbate Culmea Păltinului, apoi înconjoară Plaiul Munticelului până la drumul auto de pe Valea Cerbului.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,02km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
200m
Coborâre
210m
Vârf
1127m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la staţia de telecabină Buşteni urcăm în dreapta prin pădure până la pârtia Kalinderu, coborâm 100 m diferenţă de nivel pe pârtie, facem stânga pe un drum de TAF până la pârtia Kalinderu 2 și continuăm pe drum forestier până deasupra Căminului Alpin. Urmăm prin pădure poteca marcată până în Valea Cerbului.

 

Etape

Buşteni - Pârtia Kalinderu - Valea Cerbului

Descriere

Valea Cerbului - Poiana verde de la poalele Munţilor - este aşezatǎ în zona nord-vestică a stațiunii Bușteni.  Este cea mai importantă vale de pe versantul prahovean al Munților Bucegi, o vale încântǎtoare ce despicǎ un lanţ de munţi, atracţie pentru turiştii care aleg sǎ petreacǎ câteva clipe în natură la poalele munţilor. 

Încă din luna mai, oamenii vin aici pentru momente de liniște și relaxare, amplasându-şi corturi și rulote, motiv pentru care Valea Cerbului mai este denumită și „Orașul pe roți”. An de an, sute de familii din toate colţurile ţării se mută cu rulota pe Valea Cerbului, din Buşteni, din mai până toamna târziu. 

Traseul pornește de la staţia de telecabină Buşteni, urcă pe sub pădure pe Culmea Păltinului, întâlnind 2 izvoare, până la altitudinea de 1100 m, apoi coboară în poiana Kalinderu sub pârtie. Se intră pe un drum forestier ce duce până deasupra Căminului Alpin, unde întâlnim traseul 9 (triunghi roşu Bușteni - Mălăiești). și mai departe prin pădure coborâm în 20-25 de minute în Valea Cerbului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Buşteni - Valea Cerbului in Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

Comentariul dumneavoastră