Touristik Label - 801MN06: Buşteni - Valea Cerbului

Legătura Buşteni – Valea Cerbului (peste Culmea Paltinului)
Traseul 6 Punct Galben face legătura între telecabina Bușteni și V. Cerbului, trecând peste Culmea Paltinului (cu pârtia Kalinderu). Ultimul segment înconjoară Plaiul Munticelului până la drumul auto de pe Valea Cerbului. Un traseu ușor, accesibil tot timpul anului, în aprox. 1 - 1.5 h de drumeție.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
4,02km
Durată
~1:15h
Urcare
255m
Coborâre
258m
Vârf
1127m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la staţia de telecabină Buşteni urcăm în dreapta prin pădure până la pârtia Kalinderu, coborâm 100 m diferenţă de nivel pe pârtie, facem stânga pe un drum de TAF până la pârtia Kalinderu 2 și continuăm pe drum forestier până deasupra Căminului Alpin. Urmăm prin pădure poteca marcată până în Valea Cerbului.

 

Etape

Buşteni - Pârtia Kalinderu - Valea Cerbului

Descriere

Valea Cerbului este supranumită Poiana verde de la poalele Bucegilor - aşezatǎ în zona NV a stațiunii Bușteni. Este cea mai importantă vale de pe versantul prahovean, ea despicǎ practic lanţul de munţi, fiind o oază de verde la poalele munţilor. 

Încă din luna mai, oamenii vin aici pentru liniște și relaxare, cu corturi și rulote, motiv pentru care Valea Cerbului mai este denumită „Orașul pe roți”. An de an, sute de familii din toate colţurile ţării se mută cu rulota pe Valea Cerbului, din mai până toamna târziu. 

PG pornește de la staţia de telecabină Buşteni, urcă pe sub pădure pe Culmea Paltinului, apoi coboară în poiana Kalinderu sub pârtie. De aici urmăm un drum forestier ce duce până deasupra Căminului Alpin, unde întâlnim varianta TR (traseul 9) Bușteni - Mălăiești. Continuăm prin pădure și coborâm în cca 20-25 de min la Valea Cerbului.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Buşteni - Valea Cerbului in Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

Comentariul dumneavoastră