Touristik Label - 1201MN43: Cabana Bolboci - Plaiul Mircea - Muntele Deleanu

Legătura Cabana Bolboci - Crucea lui Nae Popescu.
Traseul 43 Triunghi Roșu leagă Cabana Bolboci de baza Muntelui Deleanu pe culmile domoale ale Plaiului Mircia, spre crucea lui Nicolae (Nae) Popescu, autorul unor ghiduri turistice din Colecția veche Munții Noștri. Un traseu de unde poți admira în toată splendoarea Munții Leaota, Iezer-Păpușa, Piatra Craiului și Bucegii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
4,50km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
390m
Coborâre
0m
Vârf
1825m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Bolboci urcăm pe malul drept al Lacului Bolboci (stânga în sens de urcat) până în prima serpentină strânsă. Mergem în amonte pe cursul râului circa un kilometru, facem dreapta pe un drum forestier care ne urcă în partea inferioară a Culmii Plaiului Mircea. Urmăm linia culmii pentru 1½ ore, găsim crucea lui Nicolae (Nae) Popescu și 30 de metri mai sus întâlnim dintre Şaua Strunguliţa şi Şaua Lucăcilă.

Etape

Cabana Bolboci - Valea Bolboci - Plaiul Mircea - Muntele Deleanu

Descriere

Traseul 43 TR face legătura între Cabana Bolboci și baza Muntelui Deleanu, de unde se poate continua spre Refugiul Strunga, pe sub Vf. Tătaru. Un traseu relativ ușor, cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în cca 2 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Cabana Bolboci a fost construită între 1926-1928 de frații Schiel în interes turistic și deservește ca și punct de plecare pentru acest traseu. De pe malul drept al Lacului Bolboci, TR urmărește cursul râului Bolboci, alături de marcajul CA (traseul 8), apoi urcă în partea inferioară a Culmii Plaiului lui Mircia, la limita pădurii. De aici, urmăm linia culmii şi după cca 1,5 h ajungem în capătul superior al acesteia, unde găsim crucea lui Nicolae (Nae) Popescu, cel care a scris ghiduri turistice din Colecția veche Munții Noștri, Munții Retezat șii Munții Parâng fiind doua din volumele ce-i aparțin. 

Putem continua spre Șaua Ștrungulița pe varianta PG (traseul 53), de unde avem opțiunea să ne îndreptăm spre Leaota (traseul 30) sau spre Refugiul Bătrâna (traseul 54), pe deasupra Strungilor Mari, ambele marcate cu BR.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Bolboci - Plaiul Mircea - Muntele Deleanu în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră