Touristik Label - 701MN42: Cabana Caraiman - Crucea Eroilor Neamului

Deși un traseu scurt, traseul 42 Punct Albastru este un traseu mediu / dificil strâbătând Brâna Mare a Caraimanului, fiind legătura cea mai rapidă dintre Cabana Caraiman și monumentul istoric unic în lume ca amplasare, Crucea Eroilor Neamului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,60km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
310m
Coborâre
60m
Vârf
2284m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Caraiman poteca urcă pe Brâna Caraimanului pe sub pereţii stâncoși şi iese în urcare uşoară pe platforma Crucii Eroilor Neamului.

Etape

Cabana Caraiman - Crucea Eroilor Neamului

Descriere

Un traseu foarte scurt, dar care pune probleme drumeților care nu au o condiție fizică bună sau cu frică de înălțime. Considerată una din cele mai periculoase poteci, însă fără o diferență pronunțată de nivel, Traseul 42 PA, leagă Cabana Caraiman de monumentul istoric unic în lume ca amplasare, Crucea Eroilor Neamului (legătura cu traseul 41).

Iarna, traseul este interzis, de asemenea este primejdios pe vreme nefavorabilă, când poteca este cufundată în ceață sau primăvara, când şiştoacele pe care le traversează mai păstrează zăpadă. Fiind o brână, poteca este foarte îngustă și nu se aseamănă cu o plimbare prin parc. Traseul șerpuiește deasupra unei prăpastii de speriat și se cuibărește la baza unui perete stâncos impozant, Brâna Mare a Caraimanului. 

Trebuie să amintim și de amplasarea din Șaua Mică a Caraimanului, la 2025 m, a Cabanei Caraiman, loc care oferă niște panorame savuroase asupra Bușteniului, Crucii Caraimanului, Munții Baiului și Brana Mare a Caraimanului.

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Caraiman - Crucea Eroilor Neamului în Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră