Touristik Label - 616MN07: Cabana Giumalău - ocolire Vf. Giumalău - Poliţa Caprelor

Legătura Cab. Giumalău - traseul de creastă, pe sub Vf. Giumalău
Traseul 7 Cruce Roșie este traseul de legătură dintre Cabana Giumalău și traseul principal de creastă al Munților Giumalău - Rarău - Tarnița, ocolind vârful Giumalău aproximativ pe curba de nivel, cu priveliști frumoase spre Munții Rarău.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,32km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
155m
Coborâre
145m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Pornim de la Cabana Giumalău împreună cu traseul 6 PA de care ne despărţim în scurt timp. Menţinem un parcurs aproximativ pe curba de nivel, la marginea pădurii. După ce ocolește două văi, poteca intră în pădure și continuă în aceeași manieră. Întâlnim câteva izvoare, iar din când în când,  printre molizi zărim Rarăul. La final întâlnim culmea principală străbătută de traseul 3 BR.

Etape

Cabana Giumalău - ocolire Vf. Giumalău - Poliţa Caprelor

Descriere

Traseul 7 CR face legătura între Cabana Giumalău și traseul principal de creastă, pe sub Vf. Giumalău. Este un traseu ușor, pe curba de nivel, în cca. 1 - 1.5 h de drumeție. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Cabana Giumalău nu oferă mâncare, dar are o sală de mese la dispoziția turiștilor. Cazare în 3 camere cu paturi etajate (aprox 30 de locuri). De la cabană, CR merge pe sub vârful Giumalău, aproximativ pe curba de nivel, la marginea pădurii, întâlnind câteva izvoare cu priveliști din loc în loc spre Munții Rarău. Poteca ne conduce la traseul principal de creastă BR al Munților Giumalău - Rarău - Tarnița (traseul 3), în locul numit Poliţa Caprelor, de unde se poate continua spre Șoseaua TransRarău și cabana Rarău.

Observații

Nerecomandat iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Giumalău - ocolire Vf. Giumalău - Poliţa Caprelor in Suceava, Giumalău-Rarău is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră