Touristik Label - 201MN49: Cabana Mălăieşti - Lacul Ţigăneşti - Şaua Ţigăneşti

Traseul 49 Bandă Galbenă este un traseu mediu / dificil, de legătură între Valea Mălăiești și Șaua Țigănești, cu o diferență de nivel de 500 de m, într-o drumeție de 3 km, urcând Padina Crucii și coborând apoi pe firul Văii Ţigăneşti, lângă lacul cu acelaşi nume. De aici se continuă în urcare până la refugiul Țigănești.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
2,82km
Durată
1:45-2:00h
Urcare
490m
Coborâre
0m
Vârf
2193m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Urcăm din spatele Cabanei Mălăieşti pe un vâlcel printre jnepeni înalţi până în Padina Crucii. Coborâm pe curbă de nivel uşor descendentă până în firul Văii Ţigăneşti, lângă lacul cu acelaşi nume. Urcăm pe curbă de nivel pe versantul nord-vestic al Văii Ţigăneşti până în Şaua Ţigăneşti (refugiu montan).

Etape

Cabana Mălăieşti - Padina Crucii - Lacul Ţigăneşti - Şaua Ţigăneşti

Descriere

Cabana Mălăieşti este poate cea mai îndrăgită cabană din munţii Bucegi. Dispunerea în amfiteatru a căldării glaciare îţi dă senzaţia că locaşul este protejat şi are un farmec aparte. 

Acest traseul urcă 30-35 de minute din spatele Cabanei Mălăieşti (lângă care există și punct Salvamont), pe un vâlcel printre jnepeni înalţi, până în Padina Crucii, unde se află crucea de fier de 2,5 m înălţime. De aici se coboară pe curbă de nivel până în firul Văii Ţigăneşti, lângă lacul cu acelaşi nume. 

Lacul Țigănești este unul din cele mai mici lacuri glaciare din România, dar acest aspect nu are o importanță foarte mare, ce este relevant e că acesta este singurul de acest fel din Munții Bucegi. De aici se poate admira un peisaj cu adevărat superb: de-o parte și de alta a lacului se afla Turnurile Țigănești și Valea Țigănești, iar în apropierea lacului se află o stână pentru adăpost în caz de vreme rea.

De la lac se urcă pe curbă de nivel pe versantul nord-vestic al Văii Ţigăneşti până în Şaua Ţigăneşti, lângă care se găseşte Refugiul Țigănești.(legătura cu traseul 21).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Mălăieşti - Lacul Ţigăneşti - Şaua Ţigăneşti în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră