Cabana Muntele Roșu - Vârful Goropșoarele - Colții Zăganului - Cheia - Cabana Muntele Roșu

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
14,33km
Durată
4:15-5:15h
Urcare
920m
Coborâre
920m
Vârf
1883m

Tabs

Indicaţii de orientare

Plecarea se face din parcarea situată lângă Hotel Muntele Roșu și se urmează traseul marcat cu triunghi roșu. Se trece printr-o mică pădure de conifere iar apoi se urcă susținut până în dreptul sondei seismice  aflată la aproximativ 1500 de metri. Din dreptul sondei seismice traseul devine mai plat pentru aproximativ 800 de metri, după care se iese în golul alpin. Continuăm traseul spre răscruce lăsând Vârful Muntele Roșu (1766 m) în dreapta. Odată ajunsi La Răscruce urmăm indicatorul spre vârful Gropșoarele (traseu cruce roșie), trecând pe lângă Stația meteo Automată și un refugiu momentan închis. După un mic popas la Vârful Gropșoarele (1883 m), continuăm spre Poarta de Aramă și Vârful Zăganu. Se coboară abrupt de la 1883 m la 1775 m unde dăm de o zonă de lanțuri care nu ar trebui să ne pună în dificultate (zonă marcată cu semnul de pericol pe hartă) și continuăm trecând prin Poarta de Aramă până la Vârful Zăganu. De aici mergem în contiunare pe traseul cruce roșie, până ce ajungem în Poiana Zăganul unde găsim și stâna cu același nume, marcată și pe hartă. Urmează traversarea unei păduri de foioase unde se găsesc și două izvoare, dar cu debit destul de mic, motiv pentru care nu le putem include ca surse viabile de realimentare cu apă. Poteca ce poartă ca semn cruce roșie se termină în DN1a, pe care vom merge pentru aproximativ 200 de metri căutând intrarea pe drumul forestier și traseul marcat cu bulină albastră. Odată ajunși pe drumul forestier se merge aproximativ 1300 de metri pe drum plat, după care vom da de o zonă cu căderi masive de arbori. Se poate merge prin vâlcelul Tâmpei până ce drumul devine iar practicabil, iar după aproximativ 40 de minute ajungem la parcarea din fața Hotelului Muntele Roșu unde traseul se încheie.

Etape

Cabana Muntele Roșu - Muntele Roșu - La Răscruce - Vârful Goropșoarele - Poarta De Aramă - Vârful Zăganu - Stâna Zăganu - Cheia - Cabana Muntele Roșu

Observații

- Lipsă surse de realimentare cu apă pe traseu

- Cele două izvoare care apar pe traseul cruce roșie sunt cu debit mic și de multe ori nu se pot folosi pentru alimentarea cu apă

- Vreme schimbătoare, se recomandă echipament adecvat, atât pentru vreme poloiasă cât și pentru cea însorită (50% din traseu se desfășoară prin gol alpin)

- Căderi masive de copaci pe traseul bulină albastră și exploatație forestieră (Iunie 2020)

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Muntele Roșu - Vârful Goropșoarele - Colții Zăganului - Cheia - Cabana Muntele Roșu în Prahova, Ciucaş este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră