Touristik Label - 302MN36: Cabana Plaiul Foii-Zărnești

Legătura Plaiul Foii - Zărnești
Traseul nr 36 Bandă Roșie este un traseu ușor cu o diferență de nivel insesizabilă, pe drumul auto aflat pe partea dreaptă (apoi pe stânga) Bârsei Mari, într-o drumeție de aprox. 3 h (11 km), unind Cabana Plaiul Foii de Zărnești.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
10,95km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
0m
Coborâre
120m
Vârf
847m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Plaiul Foii (849 m) urmăm drumul auto spre est pe partea dreaptă a Bârsei Mari. După circa 500 de metri de la cabană avem pe partea dreaptă un izvor temporar şi după încă 500 de metri lăsăm în dreapta traseul 6 şi continuăm pe Bârsa Mare. După 100 de metri lăsăm în dreapta Valea lui Râie. După 1.5 km ajungem în punctul numit Gura Bârsei lui Bucur, locul unde Bârsa Mare primeşte pe partea stânga apele Bârsei lui Bucur. După încă 1.5 km depăşim saivanul de la Vadul de MIjloc şi după încă un kilometru saivanul Sub Bortilă. După 1.5 kilometri Bârsa Mare primeşte din stânga apele Bârsei Fierului în punctul numit Gura Bârsei Fierului. De aici cotim la dreapta, trecem apa Bârsei (formată de la ultima intersecţie de ape) pe un pod de beton, lăsăm în dreapta punctul de cotrol forestier şi peste 400 de metri lăsăm în stânga Crucea lui Gârniţă. În dreapta o săgeată indicatoare ne arată o variantă de traseu spre schitul Colţii Chiliilor. Continuăm prin lunca Bârsei şi după circa 3 kilometri întâlnim traseele 10 şi 11. Continuăm pe strada Topliţei printre primele case ale Zărneştiului şi urmând strada amintită, ajungem în centrul Zărneştiului la oficiul poştal. La sensul giratoriu cotim la stânga până la al doilea sens giratoriu şi apoi urmăm traseul 10, pe strada principală, până la gară.

Etape

Cabana Plaiul Foii (849 m) - Zărneşti (722 m)

Descriere

Marcajul pornește de la Cabana Plaiul Foii (849 m), pe lângă Salvamont, și urmează drumul auto spre est, trecând după circa 500 de metri de la cabană, de un izvor temporar. După 1.5 km se ajunge în punctul numit Gura Bârsei lui Bucur, locul unde Bârsa Mare primeşte pe partea stânga apele Bârsei lui Bucur. Continuăm pentru aprox 2,3 km, depășind saivanul de la Vadul de MIjloc, iar apoi pe cel de sub Culmea Sub Bortilă și după alți 1.5 km ajungem în punctul numit Gura Bârsei Fierului, locul unde Bârsa Mare primeşte din stânga apele Bârsei Fierului. 

De aici trecem peste apa Bârsei pe un pod de beton şi după 400 de mi lăsăm în stânga Crucea lui Gârniţă. În dreapta o săgeată indicatoare ne arată o variantă de traseu spre schitul Colţii Chiliilor. Continuăm prin lunca Bârsei şi după circa 3 km întâlnim traseele 10 şi 11 ce urcă pe Brâna Caprelor în Creasta Nordică (BA), respectiv traseul ce duce la Cabana Curmătura prin Șaua Crăpăturii (Bandă Galbenă). În continuare ținem strada Topliţei printre primele case ale Zărneştiului până ajungem în centrul Zărneştiului la oficiul poştal

Observații

Marcaje rare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Plaiul Foii-Zărnești in Braşov, Piatra Craiului is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră