Touristik Label - 801MN53: Cabana Podu’ cu Florile - Şaua Tătarului - Şaua Strunguliţa

Legătura Lacul Bolboci - Șaua Strunga, peste Muntele Lucăcilă
Traseul 53 Punct Galben leagă zona Lacului Bolboci (Cabana „Podu’ cu Florile”) de Șaua Strunguliţa (sub Strungile Mici), pe un traseu cu perspective frumoase asupra Lacului Bolboci și Vf. Tătaru. Poteca străbate culmea Lucăcilă, Muntele Deleanu și continuă pe sub peretele vestic al Muntelui Tătaru spre Refugiul Strunga.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
7,72km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
420m
Coborâre
70m
Vârf
1921m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana CJ Dâmboviţa Podu’ cu Florile urcăm pe drumul de TAF şi apoi în pantă uşor ascendentă până la golul alpin. Urcăm pe lângă stâna Lucăcilă și printre jnepeni pe versantul estic al Vârfului Lucăcilă. Continuăm spre Muntele Deleanu urmând stâlpii indicatori (rari!). Din capătul superior al Plaiului Mircii coborâm pe sub Vârful Deleanu în Şaua Tătarului. Continuăm pe curbă de nivel pe sub peretele vestic al Muntelui Tătaru, trecem pe sub Şaua Coteanu şi urcăm în stânga până în Şaua Strunguliţa (1938 m).

Etape

Cabana Podu’ cu Florile - Muntele Lucăcilă - Şaua Tătarului - sub Şaua Coteanu - Şaua Strunguliţa

Descriere

Traseul 53 PG face legătura între Cabana „Podu’ cu Florile” și Şaua Strunguliţa, trecând peste culmea Lucăcilă și Muntele Deleanu. Un traseu destul de solicitant, cu peste 500 m diferențe de nivel, în cca. 4 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

De la barajul Bolboci ne îndreptăm spre Cabana „Podu’ cu Florile” pe drumul auto marcat CR (traseul 31), apoi urcăm pe drumul de TAF spre Muntele Lucăcilă, trecând de o stână. Urcarea ne dă ocazia să admirăm Bucegii în toată splendoarea lor, aici fiind unul dintre cele mai bune puncte de belvedere. Continuăm până pe muntele Deleanu, sub care întâlnim varianta TR (traseul 42) - peste Plaiul Mircii. Trecem de vârf și ajungem la izvoarele V. Tătarului,  vale pe care urcă marcajul TG (traseul 56) - dinspre Cheile Tătarului. 

Din Șaua Tătaru continuăm pe curbă de nivel pe sub peretele vestic al Muntelui Tătaru până în Şaua Strunguliţa (1938 m). Putem continuă la dreapta pe traseul principal BR (traseul 30) spre Refugiul Strunga (pe sub Strungile Mici) sau la stânga spre Leaota, până în Curmătura Fiarelor, de unde ținem traseul de creastă al Munților Leaota (traseul 58). Traseul necesită pregătire fizică și echipament adecvat, greu de parcurs pe vreme nefavorabilă.

Observații

Marcaje greu vizibile pe vreme nefavorabilă

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Podu’ cu Florile - Şaua Tătarului - Şaua Strunguliţa în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră