Touristik Label - 801MN53: Cabana Podu’ cu Florile - Şaua Tătarului - Şaua Strunguliţa

Traseul nr. 53 Punct Galben este un traseu mediu / dificil, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aproape 500 de m, într-o urcare continuă de 4-5 h de drumeție, cu perspective frumoase asupra Lacului Bolboci. Poteca străbate culmea Lucăcilă, Muntele Deleanu și continuă pe sub peretele vestic al Muntelui Tătaru, până în Şaua Strunguliţa.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
7,72km
Durată
2:15-2:45h
Urcare
420m
Coborâre
70m
Vârf
1921m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana CJ Dâmboviţa Podu’ cu Florile urcăm pe drumul de TAF şi apoi în pantă uşor ascendentă până la golul alpin. Urcăm pe lângă stâna Lucăcilă și printre jnepeni pe versantul estic al Vârfului Lucăcilă. Continuăm spre Muntele Deleanu urmând stâlpii indicatori (rari!). Din capătul superior al Plaiului Mircii coborâm pe sub Vârful Deleanu în Şaua Tătarului. Continuăm pe curbă de nivel pe sub peretele vestic al Muntelui Tătaru, trecem pe sub Şaua Coteanu şi urcăm în stânga până în Şaua Strunguliţa (1938 m).

Etape

Cabana Podu’ cu Florile - Muntele Lucăcilă - Şaua Tătarului - sub Şaua Coteanu - Şaua Strunguliţa

Descriere

 

Un traseu mediu - dificil ce străbate Munții Bucegi-Leaota, de la Cabana „Podu’ cu Florile”, pe culmea Lucăcilă spre Muntele Deleanu pe sub Vârful Deleanu în Şaua Tătarului și mai departe până în Şaua Strunguliţa (1938 m) (legătura cu traseul 30).

De la Cabana Podu cu Florile urcăm pe Muntele Lucăcilă pe traseul marcat cu punct galben. Admirăm Bucegii în toată splendoarea lor, aici fiind unul dintre cele mai bune puncte de belvedere. Continuam până pe muntele Deleanu, iar din Șaua Tătaru continuăm pe curbă de nivel pe sub peretele vestic al Muntelui Tătaru, până în Şaua Strunguliţa (1938 m). Traseul necesita pregătire fizică bună și echipament adecvat. Marcaje greu vizibile pe vreme nefavorabilă.

Observații

Marcaje greu vizibile pe vreme nefavorabilă

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Podu’ cu Florile - Şaua Tătarului - Şaua Strunguliţa în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră