Touristik Label - 116MN14: Câmpulung Moldovenesc - Culmea Munceii Rarăului - Hotel Rarău

Legătura Câmpulung Moldovenesc. - H. Rarău (peste Munceii Rarăului)
Traseul 14 Bandă Albastră este traseul de legătură dintre orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel alpin Rarău, urcând pe Culmea Munceii Rarăului, într-un cadru montan pitoresc dominat de culmi domoale, cu puncte de belvedere asupra masivelor învecinate
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
14,06km
Durată
4:30-6:00h
Urcare
1102m
Coborâre
313m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Dintre traseele de acces la Rarău dinspre Câmpulung Moldovenesc, acesta este cunoscut ca fiind cel mai pitoresc. Urmăm strada Sirenei pe lângă stadion și spital, apoi urcăm pe strada Pârâul Mesteacăn. La început drumul urcă de-a lungul firului de apă, dar după ieșirea din localitate se îndepărtează de pârâu urcând tot mai mult pe malul stâng (dreapta cum urcăm). După ieșirea din pădure se deschide priveliștea în mai multe direcţii, plaiurile fiind pitorești cu fânaţe îngrădite, case de vară și fânare de lemn. Mergem în urcare ușoară, apoi coborâm ușor printre gospodării într-o șa de unde poteca părăsește drumul și se angajează într-un urcuș abrupt prin pădure. La finalul acestui urcuș ocolim prin stânga un vârf apoi întâlnim traseul 13 PR. Continuăm parcursul pe culme și trecem pe lângă o stână, apoi un staul pentru animale. În stânga, spre vale, zărim o formaţiune stâncoasă - Piatra Murgului. Întâlnim un drum care urcă din dreapta (V) care ne va însoţi la următoarea stână (Gura Plaiului). Urcăm printr-un pâlc de pădure, apoi coborâm într-o șa relativ joasă. De aici urmează parcurgerea Munceilor Rarăului, preponderent în urcare și preponderent prin pădure, mai bine de 2 km. La ieșirea definitivă din pădure drumul tăiat în coasta muntelui trece pe lângă două stâne și un izvor pentru a întâlni într-o curbă drumul asfaltat DJ 175B Transrarău și traseul 3 BR. Marcajul continuă pe acest drum până la Hotelul Rarău, mai bine de 2,5 km.

Etape

Câmpulung Moldovenesc - Pârâul Mesteacăn - Culmea Munceii Rarăului - DJ175B Transrarău - Hotel Rarău

Descriere

Traseul 14.BA este unul din traseele principale de acces spre Rarău, cu priveliști frumoase asupra culmilor domoale și a gospodăriilor bucovinene. Este un traseu destul de solicitant, cu peste 1000 m diferențe de nivel, în aprox. 5 - 6 h de drumeție. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Merită să vizităm Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dacă timpul ne permite (vezi descriere traseul 15).

Din oraș, urmăm drumul ce urcă de-a lungul Pârâului Mesteacăn, apoi prin pădure, la obârșia Pârâului Prașca, unde priveliștea se deschide spre plaiurile pitorești cu fânaţe îngrădite, case de vară și fânare de lemn, specifice Bucovinei. Traversăm apoi un pâlc de pădure, urcând pieptiș spre Vf. Prașca, pe care-l ocolim și ajungem la intersecția cu PR (traseul 13), sub Vf. Obcina Flocească.

Poteca de culme trece de o stână, apoi zărim la stânga o formaţiune stâncoasă pitorească - Piatra Murgului. Continuăm spre Culmea Munceilor Rarăului, cunoscuţi şi sub denumirea de Munceii Înşiraţi, toponim sugestiv  -15 muncei, cu altitudini de la 1230 m la max. 1 577 m. Avem 2 km până la șoseaua alpină Transrarău, unde întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 3) care ne conduce la Hotelul Rarău, mai bine de 2,5 km. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Câmpulung Moldovenesc - Culmea Munceii Rarăului - Hotel Rarău în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului stefali1

Foarte frumos traseul!

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră