Touristik Label - 1116MN16: Câmpulung Moldovenesc - Mănăstirea Sihăstria Rarăului

Legătura Câmpulung Moldovenesc. - Mănăstirea Sihăstria Rarăului
Traseul 16 Triunghi Galben este traseul de legătură dintre orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel Rarău, urcând peste Muntele Bodea până la Mănăstirea Sihăstria Rarăului. De aici există marcaje vechi și șterse spre Hotel Rarău.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,36km
Durată
2:00-4:00h
Urcare
495m
Coborâre
181m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Indicatorul pentru începutul traseului se află la extremitatea nordică a străzii Valea Seacă, în Câmpulung Moldovenesc. Urmăm această stradă spre sud, iar după 2 km întâlnim un loc de popas amenajat și un izvor. Aici traseul 16 TG părăsește Valea Seacă și urcă pe un drum spre stânga. În scurt timp ieșim din pădure iar peisajul devine foarte pitoresc, trecem printr-o mulţime de fânaţe, fiecare cu fânarul ei, multe case de vară. Trecem pe lângă o stâncă, apoi avem de trecut mai multe pâraie temporare, poteca urmărind oarecum curba de nivel. La orientare ne ajută stâlpii metalici de marcaj. Ne înscriem pe o culme pe care o urmărim de acum înainte. Urcăm într-un mic vârf marcat tot cu un stâlp de marcaj. Pe lângă poieni frumoase ne bucurăm și de priveliști spre muntele Rarău, înţesat de antene de comunicaţii și care-și dezvăluie spre noi abrupturile sale nordice. Intrăm în pădure, apoi trecem printr-o porţiune de pădure tăiată menţinând direcţia, ocolim un mic vârf prin dreapta (NV) și poposim în Poiana Sihăstriei, unde se află un indicator vechi și o casă de vară. De aici coborâm spre stânga la drumul DJ 175A și traseul 17 PR lângă un pod, unde se află un indicator TG. Până la Mănăstirea Sihăstria mai avem sub 1 km. Semnele TG șterse continuă spre Hotelul Rarău împreună cu traseul 17 PR și cu semnele șterse TA.

Etape

Câmpulung Moldovenesc - Valea Seacă - Muntele Bodea - Poiana lui Mândrilă - Mănăstirea Sihăstria Rarăului

Descriere

Traseul 16.TA face legătura între orașul Câmpulung Moldovenesc și Mănăstirea Sihăstria Rarăului, situată pe fostul drum de acces auto la Hotelul Rarău. Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 500 m diferențe de nivel, în cca 3 - 4 h de drumeție. Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Merită să vizităm Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dacă timpul ne permite (vezi descriere traseul 15). Alături de marcajele șterse TA (traseul 15), urmăm drumul ce urcă de-a lungul Pârâului Valea Seacă, cca 2 km până la un loc de popas cu izvor. Aici cele două trasee se despart, iar TG părăsește Valea Seacă, urmând un drum la stânga ce ne scoate din pădure într-o zonă pitorească cu fânaţe îngrădite, case de vară și fânare de lemn, specifice Bucovinei. Urmează un parcurs pe sub Muntele Bodea, pe o culme de unde se pot vedea poieni frumoase și priveliști spre muntele Rarău cu abrupturile lui nordice. 

Apoi traseul prin pădure ne scoate la baza Poienii lui Mândrilă (890 m), unde întâlnim din nou TA (traseul 15), care ne conduce la intersecția cu PR (traseul 17) - fostul drum de acces auto la Hotelul Rarău, pe V. Izvorului Alb. Cele 3 marcaje ajung la Mănăstirea Sihăstria. Schitul Sihastria Rarau a fost înființat în 1541 de Petru Rares.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Câmpulung Moldovenesc - Mănăstirea Sihăstria Rarăului în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră