Touristik Label - 916MN17: Câmpulung Moldovenesc - Mănăstirea Sihăstria Rarăului - Hotel Rarău

Legătura Câmpulung Mold. - Hotel Rarău (pe V. Izvorul Alb )
Traseul 17 Punct Roșu este traseul de legătură dintre orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel alpin Rarău, urmând Valea Izvorul Alb pe fostul drum de acces auto, cândva asfaltat, acum accesibil doar pentru 4 x 4 și MTB.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
11,82km
Durată
3:30-5:00h
Urcare
929m
Coborâre
46m

Galerie

Tabs

Etape

Câmpulung Moldovenesc - Mănăstirea Sihăstria Rarăului - Valea Izvorul Alb - Hotel Rarău

Descriere

Traseul 17 PR face legătura între orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel Rarău, pe fostul drum de acces auto, accesibil și cu o bicicletă de munte. Este un traseu destul de solicitant, cu peste 900 m diferențe de nivel, în aprox. 4 - 5 h de drumeție.

Merită să vizităm Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dacă timpul ne permite (vezi descriere traseul 15).

Din capătul estic al orașului, pornim alături de marcajul CG (traseul 18), pe drumul ce urcă de-a lungul văii Izvorul Alb și depășim piscul semeț Piatra Buhei, o zonă de interes geologic și paleontologic, în versantul drept al pârâului. Piatra Buhei este acoperită parțial cu o pădure de amestec și înconjurată cu fânețe, pășuni și curți ale localnicilor, într-un peisaj armonios. 

După sectorul scurt Cheile Izvorului Alb, continuăm urcarea spre noua pârtie de ski și ieșim din pădure. Priveliștea se deschide spre plaiurile pitorești cu fânaţe îngrădite, case de vară și fânare de lemn, specifice Bucovinei. 

Următorul segment ne duce la Mănăstirea Sihăstria, prin pădure, întâlnind din dreapta și marcajele TA şi TG. Schitul Sihastria Rarau a fost înființat în 1541 de Petru Rareș, pe locul unei sihăstrii a Cuviosului Sisoe, de la sfârșitul sec. al XV-lea. În apropiere avem izvor.

PR, dublat de marcajele vechi TA şi TG taie unele serpentine ale drumului și ajunge la șoseaua Transrarău, unde întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 3) care ne conduce la Hotelul Rarău. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei.

Observații

Până la mănăstire marcaje vechi și șterse. Mai sus de mănăstire sunt prezente și marcaje vechi TA și TG.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Câmpulung Moldovenesc - Mănăstirea Sihăstria Rarăului - Hotel Rarău in Suceava, Giumalău-Rarău is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră