Traseul 17 PR face legătura între orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel Rarău, pe fostul drum de acces auto, accesibil și cu o bicicletă de munte. Este un traseu destul de solicitant, cu peste 900 m diferențe de nivel, în aprox. 4 - 5 h de drumeție.
Merită să vizităm Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dacă timpul ne permite (vezi descriere traseul 15).
Din capătul estic al orașului, pornim alături de marcajul CG (traseul 18), pe drumul ce urcă de-a lungul văii Izvorul Alb și depășim piscul semeț Piatra Buhei, o zonă de interes geologic și paleontologic, în versantul drept al pârâului. Piatra Buhei este acoperită parțial cu o pădure de amestec și înconjurată cu fânețe, pășuni și curți ale localnicilor, într-un peisaj armonios.
După sectorul scurt Cheile Izvorului Alb, continuăm urcarea spre noua pârtie de ski și ieșim din pădure. Priveliștea se deschide spre plaiurile pitorești cu fânaţe îngrădite, case de vară și fânare de lemn, specifice Bucovinei.
Următorul segment ne duce la Mănăstirea Sihăstria, prin pădure, întâlnind din dreapta și marcajele TA şi TG. Schitul Sihastria Rarau a fost înființat în 1541 de Petru Rareș, pe locul unei sihăstrii a Cuviosului Sisoe, de la sfârșitul sec. al XV-lea. În apropiere avem izvor.
PR, dublat de marcajele vechi TA şi TG taie unele serpentine ale drumului și ajunge la șoseaua Transrarău, unde întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 3) care ne conduce la Hotelul Rarău. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei.
Comentarii