Touristik Label - 1016MN15: Câmpulung Moldovenesc - Poiana lui Mândrilă

Legătura Câmpulung Moldovenesc - Poiana lui Mândrilă (pe V. Seacă)
Traseul 15 Triunghi Albastru este traseul de legătură dintre orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel Rarău, urcând pe Valea Seacă până la baza Poienii lui Mândrilă (890 m). De aici există marcaje vechi și șterse spre Hotel Rarău.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
6,32km
Durată
1:00-3:00h
Urcare
274m
Coborâre
30m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

În Câmpulung Moldovenesc urmăm strada Rândunicii vizavi de magazinul Penny Market, apoi în scurt timp întâlnim indicatorul traseului TG și intrăm pe strada Valea Seacă. Urmăm această stradă spre munte, iar după 2 km întâlnim un loc de popas amenajat și un izvor. Aici traseul 16 TG părăsește Valea Seacă, dar TA continuă înainte. După încă aproape 2 km traseul se abate pe un drum spre stânga, trece un pârâu și continuă să urce pe lângă el. Din păcate locul nu e semnalizat, iar marcajele sunt foarte șterse. Urcăm de-a lungul pârâului, iar la fiecare intersecţie încercăm să alegem drumul care este mai apropiat de pârâu. Trecem pe o parte sau pe alta a pârâului, după caz, pentru ca pe ultimii 100 m să fim nevoiţi să mergem chiar prin albia pârâului. Deși până acum a urmărit fidel cursul de apă, marcajul îl părăsește pentru un drum care urcă spre stânga prin pădure. Aici marcajele sunt dese - dar tot șterse - și traseul poate fi urmărit în sfârșit cu ușurinţă. La ieșirea din pădure în Poiana Sihăstriei, unde se află un indicator vechi și o casă de vară, reîntâlnim traseul 16 TG. Semnele TA și TG vechi și șterse continuă până la Hotelul Rarău împreună cu traseul 17 PR.

Etape

Câmpulung Moldovenesc - Valea Seacă - Poiana lui Mândrilă

Descriere

Traseul 15.TA face legătura între orașul Câmpulung Moldovenesc și Poiana lui Mândrilă, situată în apropiere de fostul drum de acces auto la Hotelul Rarău. Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 300 m diferențe de nivel, în cca. 2 - 3 h de drumeție, un itinerar cu marcaje vechi și șterse, nerecomandat de Salvamont.

Merită să vizităm Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc, dacă timpul ne permite, cu o colecţie etnografică de valoare excepţională din Obcinile Bucovinei, aşa cum au fost ele gândite, făurite şi folosite de populaţia de munteni din cele peste o sută de aşezări din zonă. Piese utilizate la culesul şi transportul fructelor de pădure, instrumente muzicale, războaie de ţesut, care de lemn, sănii, mobilier ţărănesc și o multitudine de obiecte și veșminte ale oierilor, ocupaţia principală a locuitorilor din ţinutul Câmpulung.

Pornim din oraș, alături de marcajele TG (traseul 16) și urmăm drumul ce urcă de-a lungul Pârâului Valea Seacă, cca 2 km până la un loc de popas cu izvor. Aici cele două trasee se despart, iar TA continuă înainte, păstrând pe cât posibil drumul care este mai apropiat de pârâu. Urmează o scurtă traversare prin râu apoi un drum prin pădure, cu marcaje dese - dar tot șterse, urcând continuu până la baza Poienii lui Mândrilă (890 m). Aici întâlnim din nou TG (traseul 16) care ne conduce la intersecția cu PR (traseul 17) - fostul drum de acces auto la Hotelul Rarău, pe V. Izvorului Alb.

Observații

Marcaje vechi și șterse, nerecomandat de Salvamont. Probabil se va renunţa la remarcarea acestui traseu.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Câmpulung Moldovenesc - Poiana lui Mândrilă în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră