Touristik Label - 1001MN39: Canton Schiel/Jepi - Sub Vârful Ciocârlia

Legătura Cantonul Schiel - Cabana Babele, pe sub Vârful Ciocârlia
Traseul 39 Triunghi Albastru leagă cantonul Jepi de drumul spre Cabana Babele. Urcăm printr-un culoar de jnepeni pe sub Vârful Ciocârlia (2043 m) până pe platoul Babelor. Străbatem culmile domoale dintre Cantonul Schiel până sub Vârful Ciocârlia.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
1,18km
Durată
~0:30h
Urcare
60m
Coborâre
10m
Vârf
2013m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cantonul Jepi poteca urcă printr-un culoar de jnepeni până la altitudinea de 2040 m. Aici găsim un drum de maşină nemarcat şi un indicator spre Piatra Arsă (stânga) şi Babele (dreapta). Mergând în continuare spre V-SV circa 100 de metri, ajungem în traseul Piatra Arsă-Babele.

Etape

Canton Schiel/Jepi - Sub Vârful Ciocârlia

Descriere

 

Traseul 39 TA face legătura între cantonul Jepi  / Schiel și drumul auto ce urcă la Cabana Babele de la Complexul Sportiv Piatra Arsă. Un traseu scurt, în urcare, fără diferență pronunțată de nivel, în aprox. 40 min de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Pentru a ajunge la Cantonul Jepi, urcăm pe traseul Jepii Mici dinspre Bușteni, un traseu solicitant, cu diferențe considerabile de nivel, echipat cu cabluri (interzis iarna). Continuăm printr-un culoar de jnepeni, paralel cu Valea Urlătorii Mari, marcat din când în când cu câte un stâlp indicator, până la altitudinea de 2040 m.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Canton Schiel/Jepi - Sub Vârful Ciocârlia in Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor/mediu Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră