Touristik Label - 601MN31: Cantonul Brătei - Şaua Lucăcilă - Cabana Bolboci

Legătura Cantonul Brătei - Cabana Bolboci, peste M. Zănoaga
Traseul 31 Cruce Roșie leagă Cantonul Brătei, de la poalele Leaotei, de zona lacului de acumulare Bolboci, trecând peste culmile Zănoaga-Lespezi. Urcăm la cota 1500, cu perspective fermecătoare asupra Lacului Bolboci, Munților Leaota și Bucegilor.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
6,97km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
430m
Coborâre
220m
Vârf
1655m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cantonul Brătei urcăm pe o vale plină de pietriş mărunt şi alunecos, până în drumul forestier ce urcă spre Cariera Lespezi. Urmăm drumul spre nord şi la cota 1300 intrăm pe poteca ce urcă în serpentine strânse pe piciorul Muntelui Lespezi, până la cota 1500. Continuăm pe panta mai lină pentru o diferenţă de nivel de 100 de metri urmează un nou set de serpentine printre urmele foştilor piloni de funicular şi la 1650 m ieşim la golul alpin. Urcăm încă 50 de metri diferenţă de nivel până în Şaua Lucăcilă. Coborâm pe drumul de TAF spre est şi apoi spre nord pe drumul forestier până la Cabana CJ Dâmboviţa Podu’ cu Florile. Continuăm pe drumul forestier până la Cabana Bolboci.

Etape

Cantonul Brătei - Muntele Zănoaga - Şaua Lucăcilă - Cabana Podu’ cu Florile - Cabana Bolboci

Descriere

Traseul 31 face legătura între Cabana Bolboci și cantonul forestier Brătei, de la poalele munților Leaota. Un traseu destul de solicitant, cu aprox. 500 m diferențe de nivel, în cca 2.5 - 3 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Cantonul Brătei aflat pe Valea Brăteiului se prezintă ca un platou frumos, la poalele Munților Leaota, un punct excelent de plecare înspre vârfurile acestuia (vezi traseul 57). Pentru acest segment, CR pornește din Cantonul Brătei, urcă pe o vale plină de pietriş alunecos, la drumul forestier spre Cariera Lespezi, apoi continuă pe piciorul Muntelui Lespezi, până la cota 1500 și mai departe, șerpuind pe serpentine, în golul alpin. 

Urcăm în Şaua Lucăcilă, iar apoi luăm drumul forestier până la Cabana Podu’ cu Florile, unde întâlnim marcajul PG (traseul 53) - spre Vf. Tătaru. Continuăm mai departe până la Cabana Bolboci, aflată lângă barajul lacului de acumulare. Bolboci e un lac vast, creat prin blocarea artificială a râului Ialomița în 1988 (baraj), ascunzându-se printre versanți, astfel încât e aproape imposibil să îl prinzi într-o singură imagine, chiar și de pe creste.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cantonul Brătei - Şaua Lucăcilă - Cabana Bolboci în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră