Touristik Label - 601MN31: Cantonul Brătei - Şaua Lucăcilă - Cabana Bolboci

Traseul nr. 31 Cruce Roșie este un traseu simplu, care nu necesită mare efort, nu pune dificultăți, pe culmile Muntelui Lespezi (până la cota 1500), cu perspective asupra Lacului Bolboci, Munților Leaota și a Bucegilor.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
6,97km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
430m
Coborâre
220m
Vârf
1655m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cantonul Brătei urcăm pe o vale plină de pietriş mărunt şi alunecos, până în drumul forestier ce urcă spre Cariera Lespezi. Urmăm drumul spre nord şi la cota 1300 intrăm pe poteca ce urcă în serpentine strânse pe piciorul Muntelui Lespezi, până la cota 1500. Continuăm pe panta mai lină pentru o diferenţă de nivel de 100 de metri urmează un nou set de serpentine printre urmele foştilor piloni de funicular şi la 1650 m ieşim la golul alpin. Urcăm încă 50 de metri diferenţă de nivel până în Şaua Lucăcilă. Coborâm pe drumul de TAF spre est şi apoi spre nord pe drumul forestier până la Cabana CJ Dâmboviţa Podu’ cu Florile. Continuăm pe drumul forestier până la Cabana Bolboci.

Etape

Cantonul Brătei - Muntele Zănoaga - Şaua Lucăcilă - Cabana Podu’ cu Florile - Cabana Bolboci

Descriere

Cantonul Brătei aflat pe Valea Brăteiului / Brădetului se prezintă ca un platou frumos, la poalele Munților Leaota, fiind un punct excelent de plecare înspre vârfurile acestuia. Pentru acest traseu, din Cantonul Brătei urcăm pe o vale plină de pietriş mărunt şi alunecos, până în drumul forestier ce urcă spre Cariera Lespezi, apoi pe piciorul Muntelui Lespezi, până la cota 1500 și mai departe, șerpuind pe serpentine, în golul alpin. 

Urcăm în Şaua Lucăcilă, iar apoi luăm drumul forestier până la Cabana Podu’ cu Florile (legătura cu traseul 53) și mai departe până la Cabana Bolboci, aflată lângă barajul lacului de acumulare. Bolboci e un lac vast, creat prin blocarea artificială a râului Ialomița în 1988, printr-un baraj, ascunzându-se printre versanții de pe mal, în așa fel încât e aproape imposibil să îl prinzi într-o singură imagine, chiar și de pe creste.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cantonul Brătei - Şaua Lucăcilă - Cabana Bolboci în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră