Touristik Label - 302MN23: Casa Folea-Prăpăstiile Zărneştilor

Legătura Casa Folea - intrarea în Prăpăstiile Zărneștiului
Traseul nr 23 Bandă Roșie este un traseu ușor, fără dificultăți, accesibil oricărei categorii de drumeți, într-o coborâre lină de aprox 2 h de la Casa Folea până la drumul forestier auto care parcurge Prăpăstiile Zărneştilor. Poteca oferă perspective frumoase asupra satului turistic Peștera.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor/mediu
Distanţă
3,88km
Durată
~1:00h
Urcare
0m
Coborâre
330m
Vârf
1225m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de deasupra Cabanei Casa Folea (satul Peştera) de la intersecţia cu traseele 12 şi 19. Pentru un kilometru urmăm drumul de căruţă ce coboară uşor pe sub marginea pădurii şi intrăm pe uliţa principală ce leagă satele Măgura şi Peştera. Semnele sunt foarte rare. Coborâm 1.1 km şi întâlnim drumul judeţean 112G. După 425 de metri un stâlp indicator ne direcţionează la stânga pe o potecă îngustă între garduri. Urmăm poteca în coborâre continuă (64 de metri diferenţă de nivel) printre case până la o fântână închisă. De aici cotim la stânga şi urmăm un vâlcel care ne coboară 480 de metri (75 de metri diferenţă de nivel) până la drumul forestier auto care parcurge Prăpăstiile Zărneştilor (intersecţie cu traseele 10 şi 12).

Etape

Casa Folea (1190 m) - Prăpăstiile Zărneştilor

Descriere

 

Un traseu care nu pune probleme, cu un grad de dificultate ușor și practicabil tot timpul anului, Traseul nr 23 BR este un traseu de legătură Casa Folea - rezervația Prăpăstiile Zărneștilor, cel mai vizitat obiectiv din Piatra Craiului, un adevărat monument al naturii.

Casa Folea, punctul de plecare, este o combinație frumoasă între cabană și pensiune, aflată la a treia generație de cabanieri, funcționând ca pensiune agroturistică încă din anul 1923. De la intersecţia cu traseul 12 (ce coboară în Moieciu) şi 19 (ce face legătura cu Cabana Curmătura), urmăm drumul de căruţă ce coboară uşor pe sub marginea pădurii până pe uliţa principală (ce leagă satele Măgura şi Peştera). Aici semnele sunt foarte rare.

Întâlnim drumul județean 112G și după cca. 400 de m un stâlp indicator ne direcţionează la stânga pe o potecă îngustă între garduri, printre case până la o fântână închisă. Urmând un vâlcel care ne coboară cca. 500 de m (75 de mi diferenţă de nivel) până la drumul forestier auto, la intrarea în Prăpăstiile Zărneştilor (intersecţie cu traseele 10 şi 12).

Datorită peisajului stâncos, Rezervația naturală Cheile Zărneștilor, un defileu lung de aproximativ cinci kilometri, este impresionantă. Pereții verticali din calcar au pe alocuri doar 5-6 metri distanță unul de altul și înălțimi cuprinse între 100-200 metri. Așa se face că în Prăpăstiile Zărneștilor sunt sectoare care nu au fost atinse niciodată direct de razele soarelui.

Observații

Marcaje rare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Casa Folea-Prăpăstiile Zărneştilor in Braşov, Piatra Craiului is an uşor/mediu drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră