Touristik Label - 302MN23: Casa Folea-Prăpăstiile Zărneştilor

Traseul nr 23 Bandă Roșie este un traseu ușor, fără dificultăți, accesibil oricărei categorii de drumeți, într-o coborâre lină de aprox 2 ore de la Casa Folea până la drumul forestier auto care parcurge Prăpăstiile Zărneştilor. Poteca oferă perspective frumoase asupra satului turistic Peștera.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
easy/medium
Distanţă
3,87km
Durată
1:30-2:30h
Urcare
40m
Coborâre
380m
Vârf
1225m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de deasupra Cabanei Casa Folea (satul Peştera) de la intersecţia cu traseele 12 şi 19. Pentru un kilometru urmăm drumul de căruţă ce coboară uşor pe sub marginea pădurii şi intrăm pe uliţa principală ce leagă satele Măgura şi Peştera. Semnele sunt foarte rare. Coborâm 1.1 km şi întâlnim drumul judeţean 112G. După 425 de metri un stâlp indicator ne direcţionează la stânga pe o potecă îngustă între garduri. Urmăm poteca în coborâre continuă (64 de metri diferenţă de nivel) printre case până la o fântână închisă. De aici cotim la stânga şi urmăm un vâlcel care ne coboară 480 de metri (75 de metri diferenţă de nivel) până la drumul forestier auto care parcurge Prăpăstiile Zărneştilor (intersecţie cu traseele 10 şi 12).

Etape

Casa Folea (1190 m) - Prăpăstiile Zărneştilor

Descriere

Un traseu care nu pune probleme, cu un grad de dificultate ușor și practicabil tot timpul anului, Traseul nr 23 BR este un traseu de legătură cu rezervația Prăpăstiile Zărneștilor, cel mai vizitat obiectiv din Piatra Craiului, un adevărat monument al naturii. Casa Folea, punctul de plecare, este o combinație frumoasă între cabană și pensiune, aflată la a treia generație de cabanieri, funcționând ca pensiune agroturistică încă din anul 1923. De la intersecţia cu traseele 12 (ce coboară în Moieciu) şi 19 (ce face legătura cu Cabana Curmătura), se urmează drumul de căruţă ce coboară uşor pe sub marginea pădurii până pe uliţa principală (ce leagă satele Măgura şi Peştera). Aici semnele sunt foarte rare. Curând întâlnim drumul judeţean 112G și după 425 de metri un stâlp indicator ne direcţionează la stânga pe o potecă îngustă între garduri, printre case până la o fântână închisă. Urmând un vâlcel care ne coboară 480 de metri (75 de metri diferenţă de nivel) până la drumul forestier auto ajungem la intrarea în Prăpăstiile Zărneştilor (intersecţie cu traseele 10 şi 12). Datorită peisajului stâncos, Rezervația naturală Cheile Zărneștilor, un defileu lung de aproximativ cinci kilometri, este impresionantă. Pereții verticali din calcar au pe alocuri doar 5-6 metri distanță unul de altul și înălțimi cuprinse între 100-200 metri. Așa se face că în Cheile Zărneștilor sunt sectoare care nu au fost atinse niciodată direct de razele soarelui.

Observații

Marcaje rare

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Casa Folea-Prăpăstiile Zărneştilor in Braşov, Piatra Craiului is an uşor/mediu drumeţie trail.

Etichete