Touristik Label - 410MN41: Cheia - Cabana Cheile Turzii

Legătura Cheia - Cabana Cheile Turzii, pe drumul auto Cheia
Traseul 41 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre localitatea Cheia și Cabana Cheile Turzii, în majoritate pe drum auto, folosit în trecut când traficul era redus. Priveliști frumoase asupra satului Cheia, culmile Podişului Transilvaniei și Cheile Turzii. Traseu recomandat pentru cicloturism.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,99km
Durată
1:00-1:30h
Urcare
200m
Coborâre
100m
Vârf
516m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu de acces în Cheile Turzii pe drumul auto, folosit în trecut când traficul era redus. Azi semnele de marcaj lipsesc. Traseul străbate localitatea Cheia folosind drumul DJ103G.

Etape

Cheia - Cabana Cheile Turzii

Descriere

Traseul 41 CA face legătura între localitatea Cheia și Cabana Cheile Turzii pe drumul auto ce străbate satul Cheia. Este un traseu ușor, fără diferențe mari de nivel, în aprox. 1 - 2 h de drumeție. Recomandat MTB.

Drumul auto străbate localitatea Cheia și ajunge la o parcare largă, de unde se coboară spre cabana Cheia Turzii, cu imaginea fermecătoare a cheilor în față. Cu o lungime de 3.5 km, pereți înalți și abrupți, turnuri, contraforturi, platouri carstice și peșteri, Cheile Turzii se pot vizita fie pe cursul apei (traseul 33), fie pe versanți (traseul 34).  Datorită importanței științifice și a frumuseților sălbatice, Cheile Turzii au dobândit, la nivel național, încă din 1938, statutul de rezervație naturală, mai apoi fiind inclusă în listele U.N.E.S.C.O. printre cele mai de seama monumente ale naturii.

Observații

Marcaje inexistente

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cheia - Cabana Cheile Turzii in Cluj, Trascău is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră