Touristik Label - 204MN05: Cheia - Cabana M. Roşu - Cabana Vf. Ciucaş

Legătura Cheia - Cabana Ciucaș, pe la Cabana Muntele Roșu
Traseul 5 Bandă Galbenă face legătura între satul Cheia și Cabana Ciucaș, trecând pe la Cabana Muntele Roșu (închisă momentan). Traseul urmărește drumul auto care urcă la cabană, trece culmea M. Roșu aproape de Colții acestuia și coboară la Valea Berii (aproape de Fântâna Nicolae Ioan), de unde urmează drumul de acces Cabana Ciucaș.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,40km
Durată
3:30-4:00h
Urcare
902m
Coborâre
188m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din centrul staţiunii, din faţa hotelului Cheia. Urmăm şoseaua asfaltată spre nord-vest circa 600 de metri, până la intrarea hotelului Zăganu (poartă de lemn tradiţională). În dreapta porţii, se află o troiţă de lemn. Continuăm pentru 200 de metri până la capătul drumului asfalta...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cheia (865 m) - Cabana Muntele Roşu (1280 m) - Valea Berii - Cabana Vârful Ciucaş (1595 m)

Descriere

 

Traseul 5 BG leagă satul Cheia de Cabana Vf. Ciucaș, prin capătul piciorului Muntele Roșu. O traversare solicitantă, cu peste 1000 m diferențe de nivel, în aprox. 3.5 - 4 h de drume...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cheia - Cabana M. Roşu - Cabana Vf. Ciucaş în Braşov, Prahova, Ciucaş este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Belzebut

Am urcat cu masina pana la cabana Muntele Rosu. De acolo am pornit pe traseul catre cabana Ciucas (bara galbena). Traseul incepe prin padure si este placut. La iesirea in drumul forestier nu mai este deloc placut: drumul este prafos, abrupt, si lipsit de umbra, sunt multe masini care urca si coboara si fac praf si gaze de esapament. In week-end este oribil din cauza masinilor. Daca mergeti pe munte de placere si nu sunteti hardcore, luati masinile astea pe care le-am injurat cu spume. Pleaca de la fabricade apa Keia pana la cabana Ciucas si inapoi. E 15 lei de persona dus, 15 lei intors, doar cash! Atentie: masinile circula cam la 40 de minute si e aglomeratie, mai ales la coborare. Traseele placute si frumose incep de la cabana Ciucas: spre varful Ciucas, spre varful Gropsoarele, si spre saua Ciucas. La cabana asteptati 45 min - 1h dupa mancare, noi am avut mancare la noi. Carari line si insorite!
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului iacob adrian

am luat masina pana la cabana muntele rosu si de acolo pe jos, prima jumatate de drum, prin padure l, e placuta. a doua parte e insuportabila din cauza ca e circulata in continuu de atv si masini.l, care te umplu de plaf.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră