Touristik Label - 716MN11: Chiril - DJ175A Transrarău - Hotel Rarău

Legătura Chiril - Hotel Rarău (pe TransRarău)
Traseul 11 Punct Albastru este traseul de legătură dintre localitatea Chiril și Hotelul Rarău, folosind în majoritate drumul îngust asfaltat Transrarău, cu 2 poteci de scurtare a serpentinelor. Traseu accesibil și cu o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
11,35km
Durată
2:30-4:00h
Urcare
867m
Coborâre
87m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De când drumul este asfaltat foarte puţini turiști parcurg acest traseu cu piciorul. Traseul urmărește drumul îngust asfaltat DJ 175A Transrarău de la Chiril până la Hotelul Rarău. Se mai păstrează marcajele PA pe două poteci de scurtare a serpentinelor. Prima este mai scurtă și se desprinde spre dreapta (N)  la circa 30 m mai sus de tabla de încheiere a localităţii Chiril, însă trece printr-o proprietate îngrădită. A doua se desprinde tot spre dreapta de la un canton în construcţie, pe un drum pe care-l părăsește după doar 50 m. Urcăm până întâlnim o culme pe care o urmărim de acum înainte, trecem printr-o poiană mare, apoi pe marginea pădurii. Întâlnim chiar și un stâlp de marcaj, după care mai mergem 100 m și cotim ușor stânga, pe o potecă clară tăiată în coasta muntelui, prin pădure. Trecem pe lângă un rezervor de apă, de unde în circa 175 m ajungem în spatele Hotelului Rarău.

Etape

Chiril - DJ175A Transrarău - Hotel Rarău

Descriere

 

Traseul 11 PA face legătura între localitatea Chiril și Hotel Rarău, în majoritate pe asfalt (TransRarău). Este un traseu relativ ușor, dar cu o ascensiune de peste 800 de m diferență de nivel, în aprox. 3 - 4 h de drumeție, accesibil și pentru cicloturism.

Intrarea în traseu se face din satul Chiril, situat la cca. 24 km aval de oraşul Vatra Dornei, urmărind valea Bistriţei. Traseul PA urmărește fidel drumul îngust asfaltat DJ 175A Transrarău de la Chiril până la Hotelul Rarău, cu două poteci de scurtare a serpentinelor. Aici întâlnim traseul principal de creastă BR (traseul 3) care conduce spre Vf. Rarău. 

Drumul este pitoresc și urcarea ne oferă priveliști frumoase asupra pădurii și culmilor înconjurătoare, mai ales sub veșmântul toamnei. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei. TransRarăul este singurul drum alpin din România deszăpezit și întreținut pe toată perioada anului.

Observații

Marcaje foarte rare pe drum, dar nici nu e nevoie de ele.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Chiril - DJ175A Transrarău - Hotel Rarău in Suceava, Giumalău-Rarău is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră