Touristik Label - 416MN20: Circuit în jurul Pietrelor Doamnei + urcare la Platoul Belvedere

Circuitul Pietrelor Doamnei + urcare la Platoul de Belvedere
Traseul 20 Cruce Albastră este probabil cel mai cunoscut și cel mai spectaculos traseu din masivul Rarău, parcurs de un număr foarte mare de turiști. Înconjoară Pietrele Doamnei printr-o zonă stâncoasă și urcă pe lanțuri la platoul de belvedere spre acestea.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
1,37km
Durată
~2:00h
Urcare
101m
Coborâre
101m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Probabil este cel mai folosit și cel mai spectaculos traseu din masiv. Este un circuit cu plecarea și sosirea la Hotelul Rarău, care ocolește Pietrele Doamnei. Datorită accesului facil în zonă, acest traseu este parcurs de un număr foarte mare de turiști, unii neantrenaţi sau neechipaţi corespunzător. Este foarte bine marcat și echipat cu panouri de informare. În afară de prima și ultima parte a traseului, care au loc prin pădure, cel mai mult timp se parcurge o zonă stâncoasă, pe pietre șlefuite de pașii turiștilor numeroși, care pot fi alunecoase. În afară de circuitul propriu-zis, traseul mai are și o abatere de 30 de minute până la un punct de belvedere (un platou), de unde în zilele senine priveliștea este sublimă. Această abatere este abruptă și este echipată cu lanţuri.

Etape

Circuit în jurul Pietrelor Doamnei + urcare la Platoul Belvedere

Descriere

 

Traseul 20 CA este circuitul Pietrele Doamnei, cel mai folosit și cel mai spectaculos traseu din masivul Rarău. Este un traseu destul de solicitant, cu o ascensiune abruptă echipată cu lanțuri până pe Platoul de Belvedere, în aprox. 2 h. Nerecomandat iarna.

Este un circuit cu plecare și sosire la Hotelul alpin Rarău, care ocolește Pietrele Doamnei și care urcă apoi 30 min. până la un punct de belvedere (un platou) situat lângă acestea, cu vedere panoramică în toate direcțiile. Pietrele Doamnei, care ţâşnesc albe şi zvelte spre cer, învăluite în mister, impresionează prin grandoare și prin numeroase legende.

Cea mai cunoscută dintre ele are legătură cu doamna Elena, soţia voievodului Petru Rareş, care în 1541, în timpul celei de-a doua domnii, a găsit în munţii Rarău un loc pentru a-şi pune la adăpost familia și o parte din avere. Doamna Elena şi fiul Ştefăniţă s-au refugiat de hoardele de tătari într-o peşteră, rugându-se divinității. Legenda spune că stânci mari s-au desprins şi au căzut peste locul unde se afla averea domnitorului, îngropându-i pe atacatori, iar comoara stă şi acum ascunsă de stâncile uriașe.

Pietrele Doamnei sunt un loc prielnic şi pentru iubitorii de alpinism, cu înălțimi de cca .70 m.

Observații

Traseul poate fi periculos iarna în funcţie de cantitatea și calitatea zăpezii.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Circuit în jurul Pietrelor Doamnei + urcare la Platoul Belvedere în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră