Touristik Label - 711MN26: Complex turistic Fântânele - Coliba Mâţului - Crucea lui Avram Iancu

Legătura baraj Fântânele - Crucea lui Avram Iancu
Traseul 26 Punct Albastru este traseul de legătură între zona turistică Beliș – Fântânele și zona Mărișel – Crucea Iancului. Oferă panorame deosebite asupra Lacului Fântânele și ocazia de a străbate pădurea din apropiere. La Crucea Iancului are loc anual sărbătoarea tradițională a moților în cinstea lui Avram Iancu și eroina Pelaghia Roşu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,94km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
375m
Coborâre
50m
Vârf
1324m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu ce face legătura între zona turistică Beliș – Fântânele și zona Mărișel – Crucea Iancului. Pornim chiar de lângă barajul Fântânele, din partea sa estică, unde ne orientăm după semnele de marcaj aplicate la baza unui copac. Aici, traseul nostru intersectează traseele în circuit 21 ș...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Complex turistic Fântânele - Coliba Mâţului - Crucea lui Avram Iancu

Descriere

Traseul 26 PA face legătura între barajul Fântânele și platoul Fântânele, la Crucea Iancului, unde au loc anual serbări populare. Este un traseu relativ ușor, cu cca. 400 m diferențe de nivel, în aprox. 1.5 h de...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcajele PA sunt rare pe anumite segmente. Pe traseu apare marcaje izolate BA si CA care nu duc însă nicăieri. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Complex turistic Fântânele - Coliba Mâţului - Crucea lui Avram Iancu în Cluj, Gilău - Muntele Mare este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Cosmin Cluj 2020

Traseu solicitant iarna, zone de acces dificile, inclusiv pe sectiunea de panta domoala, fara sa fi gasit fagase de la 4X4, imposibil fara rachete.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră