Touristik Label - 417MN10: Complex turistic Padiş - sat Pietroasa

Legătura Padiș - sat Pietroasa (prin satul de vacanță Boga))
Traseul 10 Cruce Albastră taie serpentinele drumului auto Pietroasa - Complex turistic Padiş, trecând prin satul de vacanță Boga și vizitând obiective ca Izbucul Bulbuci, Piatra Bulzului și rezervația Crișului Pietros. Oferă și acces spre Cascada Bulbuci.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
17,72km
Durată
6:15-8:00h
Urcare
294m
Coborâre
1268m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Complexul Turistic Padiş coborâm pe drumul asfaltat până în Şesul Padiş, urcăm până la nord de Vf. Oşelul după care coborâm până în Uvala Bălileasa. Urmăm în jos drumul asfaltat până la Cantonul Scăriţa şi aici părăsim din nou drumul asfaltat la dreapta, trecând peste parapeţii de protecţie. Coborâm prin pădure continuu până în Complexul Turistic Boga, intersectând de câteva ori drumul asfaltat. În zona complexului turistic intrăm din nou pe drumul asfaltat, la stânga, şi nu îl mai părăsim până în satul Pietroasa.

Etape

Complex turistic Padiş - Complex turistic Boga - sat Pietroasa

Descriere

Traseul 10 CA este traseul de legătură dintre Complex turistic Padiş și satul Pietroasa, scurtând serpentinele drumului auto. Este un traseu destul de solicitant, cu marcaje rare, care poate pune probleme iarna, accesibil în cca 7- 8 h de drumeție.

De la Cabana Padiș, coborâm pe drumul asfaltat până în Şesul Padiş, unde întâlnim magistrala BR Vărășoaia-Vârtop (traseul 1) și poteca tematică spre Peştera Şura Boghii  (traseul 11). CA urcă în apropiere de Vf. Oșelul (1297 m), apoi ajunge în Poiana Bălileasa și continuă pe drum până la cantonul silvic Scărița. 

De aici coborâm prin pădure continuu până la Complexul Turistic Boga, tăind serpentinele drumului auto. Depășim rând pe rând Izbucul Bulbuci și traseele spre Piatra Ciungilor (traseul 13 TA) și Cascada Bulbuci (traseul 14 PAD), situată în cheile Văii Bulbuci.

Satul de vacanță Boga este situat într-un cadru pitoresc, ca o perlă așezată între două cochilii, pe de-o parte Piatra Ciungilor din Munții Bihor, pe de alta, Creasta Munților și Dl. Păltinetul din Munții Vlădeasa. Un complex turistic răsfirat pe dealuri, printre pomi pufoși și verzi, de o frumusețe deosebită - merită un popas.

Ultimul segment intră din nou pe drumul asfaltat, la stânga, trece de traseul de vizitare Piatra Bulzului (traseul 22 MN Vlădeasa) și pătrunde pe Valea Crișului Pietros, cu fânațe pitorești (rezervație botanică), drum pe care nu îl mai părăsim până în satul Pietroasa.

Observații

Marcaje rare, trebuie căutate cu atenţie. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Complex turistic Padiş - sat Pietroasa în Bihor, Bihor-Padiş este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră