Touristik Label - 911MN21: Complexul Turistic Fântânele - Poiana Marchiș - Complexul Turistic Fântânele

Circuitul Fântănele - Poiana Marchiș - Pârtia Mărișel sosire
Traseul 21 Punct Roșu este unul dintre traseele în circuit ce pornesc de la Complexul Turistic Fântânele, o varianta mai scurtă a traseului pe la Mănăstirea Râșca - Defileul Someșului Cald, care este mai dificil datorită sectorului sălbatic din aval. Panorame deosebite spre barajul și Lacul Fântânele, pârtia Mărișel și defileul Someșului Cald.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,48km
Durată
3:00-3:30h
Urcare
410m
Coborâre
410m
Vârf
1156m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu în circuit, cu plecare și sosire de la Complexul Turistic Fântânele. Pe Valea Someșului Cald trebuie să ne așteptăm să traversăm de mai multe ori prin râu pentru că nu există podeţe. Se suprapune parţial peste traseul 22 care este marcat tot cu punct roșu. De fapt este varianta mai...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Complexul Turistic Fântânele - Beliș - Dealul Ciunca - Poiana Marchiș - Sosire Pârtie Copcea (Mărișel) - Complexul Turistic Fântânele

Descriere

Traseul 21 PR este un traseu în circuit, cu plecare și sosire de la Complexul Turistic Fântânele de pe Valea Someșului Cald, ocazia de a străbate pădurea din apropiere. Este un traseu relativ ușor, cu cca. 400 m...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcajele PR între Dealul Ciunca și Baraj Fântânele sunt foarte rare și șterse. Traseu accesibil iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Complexul Turistic Fântânele - Poiana Marchiș - Complexul Turistic Fântânele în Cluj, Gilău - Muntele Mare este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 5 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului TimeaHorvath

Traseu fara niciun marcaj.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua!

La momentul publicării hărții (2018) starea macrajelor era următoarea: Marcajele PR între Dealul Ciunca și Baraj Fântânele sunt foarte rare și șterse.

Mulțumim de updare. Se vor face verificări la viitoarea ediție a hărții. Publicarea MN11 Gilaului - Muntele Mare ed. a 2-a -  va apărea (probabil) pe final de 2023.

 

Toate cele bune,

Echipa Munții Noștri

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului astancu

Pe langa lipsa marcajelor incepand cu zona in care se desparte de traseul cu PG, as mai adauga si ca nu se poate trece peste râu (nu sunt amenajate poduri sau alte trecători). A trebuit sa ne intoarcem din Poiana Marchis inapoi catre intersectia cu marcajul PG.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua! Acest aspect este meționat atât în indicații cât și în descriere. Amenajarea traseelor din păcate se face ocazional (în funcție de bugete) de către consilii locale (prin Salvamont) și sau organizații montane (cluburi sau ONG-uri). Mare atenție la descrieri. Au rolul lor. 

Vă dorim cât mai multe zile Pline de Munte.  

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului astancu

Intentia mea era de a atentiona si alti drumeti care mai au in plan acest traseu ca si in momentul de fata trecerile peste rau nu sunt amenajate. Imi cer scuze dacă a sunat ca un reproș. Numai bine!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Da. Sunt bine venite aceste atenționări despre situația la zi. Uneori ele vin fără a citi informațiile prezentate deja în indicații și descriere. Mulțumim pentru binele intenții. :)

La cât mai multe zile Pline de Munte!

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră