Touristik Label - 425MN11: Cracu Pip (La Văcarie) - Sub Vf. Şeroni - La Lemn (spre Cuntu)

Telescaun Valea Craiului - stația Cuntu (pe sub Vf. Şeroni)
Traseul 11 Cruce Albastră facilitează un acces mai rapid între telescaunul Valea Craiului și zona Cuntu, ocolind traseul de creastă Muntele Mic - stația meteo Cuntu. De la telescaun urcăm pe șoseaua Valea Craiului - Muntele Mic, apoi continuăm pe sub culme.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
2,00km
Durată
0:27-1:00h
Urcare
182m
Coborâre
20m

Tabs

Indicaţii de orientare

Este un traseu care facilitează un acces mai rapid între traseul BG (care porneşte de pe Valea Craiului) şi zona Cuntu. Traseul străbate pădurea de conifere urmărind curba de nivel. În zona Vârfului Şeroni intersectează BA care coboară tot spre Valea Craiului în zona Podul Craiului, permiţând astfel realizarea unui traseu în circuit. Punctul final, La Lemn, este reprezentat de o mică poiană, unde intersectăm marcajul BR Muntele Mic-Ţarcu-Şaua Iepii.

Etape

Cracu Pip (La Văcarie) - Sub Vf. Şeroni - La Lemn (spre Cuntu)

Descriere

Traseul 11 CA face legătura între Valea Craiului și traseul de creastă Muntele Mic – Țarcu, pe sub Vf. Şeroni. Un traseu destul de solicitant, cu peste 700 m diferențe de nivel, în cca. 2 - 3 h de drumeție până la Cuntu. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme. 

De la telescaunul Valea Craiului, cu o lungime de 3492 m (cel mai lung traseu din țară - în 40 min) și aprox. 750 m diferență de nivel (spre Muntele Mic), urcăm pe șoseaua Valea Craiului - Muntele Mic, apoi continuăm pieptiș prin pădurea de conifere, pe Cracul Pipului în serpentine până în zona La Văcărie, unde lăsăm BG (traseul 3) în față. BG continuă până la intersecția cu traseul de creastă BR Muntele Mic - stația meteo Cuntu - Vf. Țarcu (traseul 7).

CA ocolește pe curbă de nivel Vf. Şeroni și iese la intersecția cu BA (traseul 10) - care coboară tot spre Valea Craiului în zona Podul Craiului, peste Plaiul Văraticei.(posibilitate de circuit). Ieșim într-o mică poiană (La Lemn), de unde dacă urmăm BR, putem ajunge la staţia meteo Cuntu, în apropierea cărei se află Lacul Cuntu, care adaugă un plus de savoare peisajului alpin. La stația meteo se poate campa. Aici găsim izvor și e bine să alimentăm.

Lângă ele, Cabana Prietenii Muntilor (1460 m), încremenită în timp, stă mărturie a unor vremuri mai bune, când exista un flux de turiști care-i asigura funcţionalitatea. Lângă stația meteo ajung și variantele PA (traseul 5) și CA (traseul 6) dinspre satul Vîrciorova, respectiv satul Feneş.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cracu Pip (La Văcarie) - Sub Vf. Şeroni - La Lemn (spre Cuntu) in Caraş-Severin, Godeanu-Ţarcu-Muntele Mic is an uşor Drumeţie trail.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră