Touristik Label - 1102MN07: Curmătura Foii-Valea Dâmboviţei

Legătura Curmătura Foii - Cabana Cascoe
Traseul 7 Triunghi Galben este un traseu de retragere din Curmătura Foii (Culmea Tămașului) spre Cabana Cascoe, situată la baza Muntelui Cascoe - legătura cu Munții Iezer-Păpușa. Traseul coboară abrupt pe la izvoarele V. Tămașului, într-o zonă cu marcaje rare (fostă defrișare), ceea ce-l face unul dificil pentru orientare în condiții potrivnice.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,70km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
116m
Coborâre
581m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Curmătura Foii (1367 m) (legătură cu traseele 4, 5, 35) poteca coboară spre sud-vest pe un picior de munte cu pădure în refacere (fostă exploatare). Atenţie: marcajele lipsesc în prima parte a traseului! Tot timpul trebuie să coborâm pe linia de culme! După circa 300 de metri diferenţă de nivel în coborâre ajungem la izvoarele Văii Tămaşului (a nu se confunda cu Bârsa Tămaşului!). Aici avem un stâlp indicator. Coborâm pe firul apei şi la circa 1030 m altitudine ajungem la confluenţa cu pârâul Oţeţelii. Facem dreapta şi urmăm poteca ce se lărgeşte şi devine drum forestier. Apar din când în când marcaje turistice! Pe drum coborâm 1.1 km până la podul care trece peste Dâmboviţa (908 m altitudine). Suntem acum pe drumul ce urcă spre barajul Pecineagu şi marcajele continuă în aval circa 1.5 km şi urcă pe piciorul Cascoe spre Munţii Iezer-Păpuşa. 500 de metri în aval se găseşte Cabana Cascoe.

Etape

Curmătura Foii (1367 m) - Valea Tămaşului - Valea Dâmboviţei

Descriere

Traseul 7 TG este traseul de legătură între Curmătura Foii (1367 m) și munţii Iezer-Păpuşa, pe o vale abruptă, cu o pantă de peste 500 m diferență de nivel, în cca. 2 h de drumeție. Coborâre nerecomandată pe vreme umedă, fără echipament corespunzător.

În Curmătura Foii (Culmea Tămașului) se poate ajunge relativ ușor, de la Cabana Plaiul Foii, peste Plaiul Mare (traseul 4). Este un traseu în coborâre pe Valea Tămașului, ce străbate un picior de munte cu pădure în refacere (fostă exploatare), până la confluenţa cu pârâul Oţeţelii, unde poteca se lărgeşte şi devine drum forestier. Ținem drumul aprox. 1 km până la podul care trece peste V. Dâmboviţei (amonte de Cascada Cascoe). 

De aici poteca TG continuă în aval pe V. Cascoe cca 1.5 km şi apoi urcă pe piciorul Cascoe spre munţii Iezer-Păpuşa (traseul 80).

Observații

Marcaje foarte rare din Curmătura Foii până în Valea Tămaşului, marcaje rare pe Valea Tămaşului.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Curmătura Foii-Valea Dâmboviţei în Braşov, Argeş, Piatra Craiului este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră