Touristik Label - 1202MN39: DC 50A - Padina (Podul) lui Călineţ - Refugiul Speranţelor - Vf. Ascuţit

0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
5,00km
Durată
5:00-6:30h
Urcare
1482m
Coborâre
205m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din drumul spre Plaiul Foii pe direcţia Padinii (Podului) lui Călineţ, intră în pădure şi urmează firul padinii până sub Izvorul lui Orlovski şi zona Malului Galben (1-1 ½ ore). Pentru a ajunge la izvor se mai urcă 3-5 minute pe vale şi se traversează pe partea stângă (geografică) a văii. Poteca coteşte la stânga, urcă susţinut pe sub piciorul muntelui şi apoi, cu ajutorul unor lanţuri, ajunge la capătul de sus al Hornului Nisipos. Urmăm piciorul stâncos şi ajungem într-o şa deasupra săritorii Malului Galben. Continuăm în urcare susţinută peste trepte stâncoase şi rădăcini până la peretele sub care este Adăpătoarea Caprelor (un bazin de ciment), cotim dreapta pe brână pentru 70 de metri şi la stânga urcăm o treaptă stâncoasă echipată cu un cablu metalic. Continuăm în urcare pentru 160 de metri (80 de metri diferenţă de nivel) până la refugiul Speranţelor (Ciorânga) (1680m). Traversăm Muchia Răchitei, urmăm o zonă cu vegetaţie, trecem de Vâlcelul cu Fereastră şi Vâlcelul cu Smirdar, ne folosim de lanţuri la treptele stâncoase, trecem printr-o fereastră stâncoasă naturală şi ajungem la canionul Ciorânga Mare. Coborâm pe el 30 de metri şi continuăm pe potecă pentru 220 de metri până la intrarea în Brâul Ciorânga (1720m). Urmăm poteca prin grohotiş, pe sub pereţii stâncoşi, şi apoi printr-o zonă înierbată până la 1955m. Cotim dreapta şi urcăm peste trepte stâncoase (echipate cu lanţuri în zone dificile) până sub Vf. Ascuţit (intersecţie cu marcaj PR). De aici în 5 minute ajungem în dreapta la Refugiul Ascuţit (Lehman).

Etape

DC 50A (drumul spre Plaiul Foii) - Padina lui Călineţ - Refugiul Speranţelor (1680m) - Brâul Ciorânga - creasta Pietrei Craiului (sub vf. Ascuţit)

Observații

Inaccesibil iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DC 50A - Padina (Podul) lui Călineţ - Refugiul Speranţelor - Vf. Ascuţit în Braşov, Piatra Craiului este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră