Touristik Label - 1207MN68: Dejani - Râul Dejanilor - Curmătura Brătilei

Legătura Dejani - Curmătura Brătilei, pe Râul Dejanilor
Traseul 68 Triunghi Roșu face legătura între localitatea Dejani și Curmătura Brătilei, din creasta principală, urmând Valea Dejani. Dincolo de Mănăstirea Dejani, traseul urmează drumul pietruit până la o casă de vânătoare, apoi urcă susținut două praguri și ajunge în creastă. Necesită echipament adecvat pentru alpinism de iarnă - nerecomandat după casa de vânătoare. Priveliști spre munții Iezer, Culmea Ludișoru, Vf. Brătila ș.a.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
16,40km
Durată
6:15-8:00h
Urcare
1720m
Coborâre
200m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Dejani, ieşim pe drumul asfaltat în direcţia sud, urmând indicatoarele către Mănăstirea Dejani. La bifurcaţie, părăsim drumul de beton şi intrăm pe drumul pietruit pe Valea Dejani. Trecem pe lângă microhidrocentrala aflată la intrare pe vale şi continuăm pe drum până la Casa de Vânătoare, la...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Dejani - Râul Dejanilor - Curmătura Brătilei

Descriere

Traseul 69 TR leagă localitatea Dejani de refugiul Curmătura Brătileii din creasta principală, urmând Valea Dejani. Un traseu dificil, cu peste 1700 diferențe de nivel, în cca 6 h de drumeție. Iarna, nerecomandat dincolo de Casa de Vânătoare - culoar de avalanșe. 

Din Dejani urmăm drum...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Iarna recomandat până la Cabana de vânătoare.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Dejani - Râul Dejanilor - Curmătura Brătilei în Braşov, Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră