Touristik Label - 917MN59: DJ762 (comuna Vidra) - Cascada Pişoaia Vidrei

Legătura Vidra - Cascada Pişoaia Vidrei
Traseul 59 Punct Roșu este traseul de acces la Cascada Pişoaia Vidrei, una din principalele atracţii ale Munţilor Apuseni, “un rai” cu apă şi verdeaţă, cu o cădere de apă de la peste 18 m înălțime, întinsă pe un abrupt calcaros de tip travertin, de un farmec aparte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
0,60km
Durată
~0:15h
Urcare
39m
Coborâre
9m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este traseul de vizitare a Cascadei Pişoaia Vidrei, cu plecare din drumul asfaltat DJ762. Trecem un pod, la prima intersecţie facem stânga, la a doua facem dreapta prin satul Nemeşi şi, după 10-15 minute de mers ieşim la capătul unei poteci de pământ care ne aduce după 150 m direct la baza cascadei.

Etape

DJ762 (comuna Vidra) - sat Nemeşi - Cascada Pişoaia Vidrei

Descriere

Traseul 59 PR este traseul de acces la Cascada de la Vidra (Pişoaia Vidrei), una din frumusețile locale, accesibile din drumul spre Muntele Găina. Este un traseu ușor, de cca. 10-15 min, la aprox. 500 m de la șosea.

Cascada Pișoaia este o creație impresionantă a naturii, cu o cădere de apă de la peste 18 m înălțime și un front de despletire a firului apei de 25 m, pe un abrupt calcaros de tip travertin. Primăvara peisajul feeric este completat de mușchii de pământ și multă verdeață, asemenea unui loc paradisiac, motiv pentru care Cascada Pişoaia este declarată rezervaţie peisagistică. 

În zonă se află și rezervația paleontologică Dealul cu Melci, care atrage prin numeroase formațiuni bizare modelate sub formă de melci, încrustate în piatră în urmă cu mai bine de 65 mil. de ani. Peste 30 de specii de moluşte şi-au lăsat aici amprenta.

Observații

Marcaj în lucru primăvara 2018.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DJ762 (comuna Vidra) - Cascada Pişoaia Vidrei in Alba, Bihor-Padiş is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră