Touristik Label - 616MN19: DN17 (la est de Câmpulung Moldovenesc) - Hotel Rarău

Legătura Câmpulung Moldovenesc - Hotel Rarău, prin Cheile Moara Dracului
Traseul 19 Cruce Roșie este unul dintre cele mai frumoase trasee care urca spre Vârful Rarău, pornind de la marginea de E a oraşului Câmpulung Moldovenesc și vizitând Cheile Moara Dracului și Popii Rarăului, cu priveliști spre Muntele Todirescu.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
12,12km
Durată
4:00-6:00h
Urcare
1112m
Coborâre
209m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul urmărește la început drumul de-a lungul pârâului Valea Caselor, aflat în extremitatea estică a orașului Câmpulung Moldovenesc. Trece pe lângă cabane, pensiuni, proprietăţi îngrădite, un hotel în construcţie abandonat. După 4,4 km accesibili cu mașina drumul se termină la o parcare unde este amenajat un loc de popas. Traseul continuă prin Cheile Moara Dracului, scurte dar foarte pitorești, bine amenajate cu podeţe de lemn. Locul este vizitat de mulţi turiști datorită accesului facil. Noi continuăm pe poteca de-a lungul pârâului pe care îl părăsim în scurt timp pentru a urca prin pădurea de foioase, apoi amestec, pe versantul stâng (în dreapta cum urcăm). Ieșim din pădure într-o frumoasă poiană mare din proximitatea Vârfului Hâlga, unde se află o casă de vară și mai multe construcţii de lemn. De aici marcajul folosește mai multe drumuri de exploatare și urcă mereu prin pădurea de molid. Într-o poiană mare (Buzan) cotim stânga (S) și continuăm urcarea prin pădure și mici poieni. După ieșirea din pădure trecem pe lângă o stână și urcăm printre stâncile Popii, prin niște locuri pitorești. Întâlnim traseul 23 CA care vine de la Slătioara. De aici, în mai puţin de 1 km, pe marginea pădurii apoi traversând un mic pâlc de pădure poposim în Șaua Ciobanilor, loc de intersecţie a mai multor trasee. Până la Hotelul Rarău mai avem circa 2km, alături de traseele 3 BR, 18 CG, 24 TR ș.a.

Etape

DN17 (la est de Câmpulung Moldovenesc) - Valea Caselor - Cheile Moara Dracului - Stâncile Popii - Șaua Ciobanilor - Hotel Rarău

Descriere

Traseul 19.CR face legătura între orașul Câmpulung Moldovenesc și Hotel Rarău, trecând prin Cheile Moara Dracului, scurte dar foarte pitorești și pe la Stâncile Popii Rarăului. Este un traseu destul de solicitant, cu cca  1100 m diferențe de nivel, în aprox. 4 - 6 h de drumeție.  Iarna, accesibil în funcție de cantitatea și calitatea zăpezii.

Din şoseaua Câmpulung Moldovenesc - Suceava, luăm drumul ce urmează pârâul Valea Caselor pe lângă cabane, pensiuni, pajişti submontane, păşuni şi fânațe pitorești. Drumul bine întreținut ne dă ocazia să admirăm în depărtare Muntele Todirescu şi Popii Rarăului La capătul lui ajungem la o parcare cu loc de popas. 

De aici poteca pătrunde în rezervaţia naturală Cheile Moara Dracului, scurte și înguste, spectaculoase prin înălțimea pereților, cu numeroase surplombe și o serie de plante şi animale rare. Cheile sunt bine amenajate, cu podeţe de lemn care facilitează traversarea. 

De aici intrăm în pădure și ieșim într-o frumoasă poiană mare (sub Vârful Hâlga) cu construcţii de lemn, apoi ne îndreptăm spre capătul N al Popilor Rarăului, cu priveliști spre releele de comunicaţii de pe Rarău. Traversăm platoul cu stâncile pitorești Popii Rarăului și întâlnim varianta CA (traseul 23) dinspre Slătioara. Continuăm spre Șaua Ciobanilor. 

Ultimul sector continuă aprox 2 km. pe drumul de acces al Hotelului Rarău. Cabana Rarău și-a schimbat hainele albite de timp cu un design modern și are 6 nivele, cu 38 de camere, majoritatea cu priveliște spre Pietrele Doamnei.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DN17 (la est de Câmpulung Moldovenesc) - Hotel Rarău în Suceava, Giumalău-Rarău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră