Touristik Label - 101MN38: Drumul Sinaia-Cota 1400 - Poiana Stânii

Legătura Sinaia - Stâna Regală, pe drumul auto
Traseul 38 Bandă Albastră leagă drumul de acces Sinaia-Cota de Poiana Stânii. Un traseu scurt, care nu pune probleme, folosind drumul auto spre Cabana Stâna Regală. Drumul trece pe lângă stânca de escaladă Sfânta Ana, în apropierea căreia există şi o chilie rupestră. Accesibil și pentru cicloturism
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,33km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
220m
Coborâre
40m
Vârf
1340m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Urmăm drumul de acces auto spre Poiana Stânii/Cabana Stâna Regală, cu pornire din drumul Sinaia-Cota 1400 de la cota 1020 m până la Poiana Stânii (1270 m).

Etape

Drumul Sinaia-Cota 1400 - Poiana Stânii

Descriere

 

Traseul 38 BA face legătura între drumul Sinaia-Cota 1400 și Poiana Stânii / Cabana Stâna Regală, în apropiere de stânca Franz Josef. Un traseu relativ ușor, în urcare, câștigând 300 m diferență de nivel, în aprox. 1 h de drumeție.  

Dacă facem un ocol de la acest drum auto putem ajunge la stânca de escaladă Sfânta Ana, în apropierea căreia există şi o chilie rupestră. Putem admira Muntele Furnica, Valea Peleşului, platoul Pietrei Arse, parţial Jepii Mici, Jepii Mari. 

Din Poiana Stânii putem urca la Stânca Franz Joseph, amenajată în anul 1896, când însuși Regele Carol I a venit în acest loc cu împăratul Austro-Ungariei, Franz Joseph, pentru a-i arăta frumusețea locului. De aici se pot observa Valea Prahovei, stațiunile Predeal, Bușteni, Sinaia dar și munții Baiului cu vârful Cumpătu.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Drumul Sinaia-Cota 1400 - Poiana Stânii in Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră