Touristik Label - 501MN36: Fosta cabană Vârful cu Dor - Cabana Bolboci

Legătura Şaua Vârfului cu Dor - Lacul Bolboci.
Traseul 36 Cruce Galbenă străbate platoul Vârfului cu Dor până pe Valea Soarelui, apoi coboară pe piciorul sud-vestic al Vârfului Nucet spre barajul Bolboci. Priveliști spre abruptul nordic al Colţilor lui Barbeş, coastele Furnicii, Muntele Zănoaga-Lespezi și lacul de acumulare Bolboci.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
8,51km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
120m
Coborâre
560m
Vârf
1933m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la fosta Cabană Vârful cu Dor urcăm până în Şaua Vârfului cu Dor şi coborâm pe Vâlcelul Vârfului cu Dor pe pârtie, până la capătul de telescaun Valea Soarelui. Urcăm pe drumul de TAF, pe lângă două stâne, ieşim în drumul asfaltat DJ 714, mergem pe sub Vârful Nucet (1861 m) şi coborâm pe piciorul sud-vestic spre barajul Bolboci. Ajungem într-o şa şi intrăm în pădure pe un drum de TAF ce coboară abrupt spre malul stâng al Lacului Bolboci. De aici urmăm drumul asfaltat, pe malul stâng al lacului parcurgem Barajul Bolboci şi ajungem la Cabana Bolboci.

Etape

Fosta cabană Vârful cu Dor - Valea Izvorul Dorului - Cabana Bolboci

Descriere

Traseul 36 CG face legătura între fosta Cabană Vârful cu Dor și Lacul Bolboci, pe sub Vârful Nucet. Un traseu destul de solicitant, coborând peste 600 m diferențe de nivel, în cca. 3.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme.

De pe platoul Văii Dorului, străbatem poteca pe firul Vâlcelului Vârfului cu Dor spre pârtia Valea Soarelui, lăsând în stânga abruptul nordic al Colţilor lui Barbeş, cu întinse pajişti de smirdar, iar în dreapta, coastele largi şi înierbate ale Furnicii. De la confluența Văii Izvorului Dorului cu Vâlcelul Vârfului cu Dor, urcăm pe un drum de TAF, pe lângă două stâne și ieșim la drumul asfaltat ce urcă până la Piatra Arsă dinspre cabana Dichiu.

Continuăm pe coama Nucetului și observăm cetatea de piatra a Muntelui Zănoaga, Lespezile, iar departe în fund, vârful singuratic al Leaotei. Ajungem într-o şa cu băncuțe și ținem piciorul sud-vestic spre barajul Bolboci. Intrăm în pădure pe un drum de TAF ce coboară abrupt spre malul stâng al lacului. De aici urmăm drumul auto spre Cabana Bolboci. Aici întâlnim marcajul CR (traseul 31) care străbate culmile Zănoaga-Lespezi spre Cantonul Brătei, de unde putem urca mai departe spre Vf. Leaota, peste Muntele Răteiul (traseul 57).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Fosta cabană Vârful cu Dor - Cabana Bolboci în Dâmboviţa, Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră