Touristik Label - 501MN36: Fosta cabană Vârful cu Dor - Cabana Bolboci

Traseul nr. 36 Cruce Galbenă este un traseu simplu, care nu necesită mare efort, nu pune dificultăți, fără diferență pronunțată de nivel, în coborâre domoală. Poteca pornește de la fosta Cabană Vârful cu Dor, coboară pe Vâlcelul Vârfului cu Dor până pe Valea Soarelui și continuă mai departe pe sub Vârful Nucet, pe piciorul sud-vestic spre barajul Bolboci.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
8,51km
Durată
2:00-2:30h
Urcare
120m
Coborâre
560m
Vârf
1933m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la fosta Cabană Vârful cu Dor urcăm până în Şaua Vârfului cu Dor şi coborâm pe Vâlcelul Vârfului cu Dor pe pârtie, până la capătul de telescaun Valea Soarelui. Urcăm pe drumul de TAF, pe lângă două stâne, ieşim în drumul asfaltat DJ 714, mergem pe sub Vârful Nucet (1861 m) şi coborâm pe piciorul sud-vestic spre barajul Bolboci. Ajungem într-o şa şi intrăm în pădure pe un drum de TAF ce coboară abrupt spre malul stâng al Lacului Bolboci. De aici urmăm drumul asfaltat, pe malul stâng al lacului parcurgem Barajul Bolboci şi ajungem la Cabana Bolboci.

Etape

Fosta cabană Vârful cu Dor - Valea Izvorul Dorului - Cabana Bolboci

Descriere

 

Un traseu destul de scurt (2,5 - 3 h), care nu pune foarte multe probleme nici unei categorii de drumeți, fără diferență pronunțată de nivel, Traseul 36 CG, pornește de lângă fosta cabana Vârful cu Dor prin Curmătura Vârfului cu Dor și ajunge, după aproximativ 8 km la Cabana Bolboci.

De pe platoul Văii Dorului, străbatem poteca pe firul Vâlcelului Vârfului cu Dor pe noua pârtie Valea Soarelui, lăsând în stânga abruptul nordic al Colţilor lui Barbeş, cu întinse pajişti de smirdar, iar în dreapta, coastele largi şi înierbate ale Furnicii. De la confluența Văii Izvorului Dorului cu Vâlcelul Vârfului cu Dor, urcăm pe drumul de TAF, pe lângă două stâne și dâm în drumul asfaltat ce urcă până aproape de Piatra Arsă. 

De pe platou, continuând pe coama Nucetului, se observă cetatea de piatra a Muntelui Zănoaga, Lespezile, iar departe în fund, vârful singuratic al Leaotei. Ajungem într-o şa, unde este instalată o masă pentru odihnă, pe piciorul sud-vestic spre barajul Bolboci, și intrăm în pădure pe un drum de TAF ce coboară abrupt spre malul stâng al Lacului Bolboci. De aici urmăm drumul auto neasfaltat şi ajungem la Cabana Bolboci.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Fosta cabană Vârful cu Dor - Cabana Bolboci în Dâmboviţa, Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră