Touristik Label - 715MN11: Gura Cofu-Poiana Cofu

Legătura Bistra Mureşului - Cascada Pişoiul (Cofu)
Traseul 11 Punct Albastru este traseul de legătură dintre localitatea Bistra Mureşului și Poiana Cofu, vizitând Cascada Pişoiul (Cofu), o cădere impresionantă de apă ce se desface frumos pe un covor fermecător de mușchi. Poiana Cofu este situată pe drumul de creastă vestic al Munților Călimani. (legătura cu Vf. Bistricioru).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
11,07km
Durată
3:00-4:00h
Urcare
803m
Coborâre
84m
Vârf
1559m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Accesul la acest traseu se face de la km 11 al traseului 10 (CA), la intersecţia cu Valea din Mijloc. Se urcă pe drumul forestier Cofu pentru aproximativ 9,5 km. Pe la jumătatea acestui drum forestier, se poate admira pe partea dreaptă Cascada Pişoiul. De la capătul drumului forestier, de unde şi izvorăşte pârâul Cofu, se mai urcă puţin peste 1 km prin pădure, pe potecă, şi se intersectează traseul 10 (CA) care vine pe Valea din Mijloc. De aici poteca coboară printre brăduţi, pentru încă 10 min, până în Poiana Cofu, care este şi destinaţia acestui traseu, la aprox. 1550 m altitudine.

Etape

Gura Cofu-Cascada Pişoiul-Poiana Cofu

Descriere

Traseul 11 PA este traseul de acces spre cascada Pişoiul (Cofu), dinspre localitatea Bistra Mureşului. Frumoasa cascadă țâșneşte parcă direct din stâncă, despicată în mai multe fire pe un covor fermecător de mușchi. Traseul până în Poiana Cofu este destul de solicitant, cu peste 800 m diferențe de nivel, în aprox. 3.5 - 4 h de drumeție. 

Accesul la acest traseu se face la km 11 al drumului Valea Bistra, marcat CA (traseul 10) ce urcă din localitatea Bistra Mureşului. În localitate, Cascada Cofu este cunoscută sub denumirea de „Chișoiul Vacii”, astfel că dacă doriți să întrebați sătenii, de preferat este să folosiți acest nume. Urcăm pe vale până ka la o bifurcație unde PA intră pe drumul forestier Cofu (indicator către Poiana Cofu). Urmând drumul forestier, după cca. 1.5 h, căderea de apă se face auzită și se poate admira pe partea dreaptă.

Cascada Cofu este un monument aparte al naturii, apa parcă țâșneşte direct din stâncă, de sub o rădăcină de copac și formează o cădere de apă impresionantă care se desface în mai multe fire care alunecă pe stânca neagră, printr-un covor verde de mușchi. Se poate accesa și izvorul cascadei pe o cărare care urcă prin stânga apei.

De la capătul drumului forestier PA mai urcă puţin peste 1 km prin pădure, pe potecă, şi reîntâlnește CA (traseul 10) care urcă pe Valea din Mijloc. Continuăm cca. 10 min, printre brăduţi, până în Poiana Cofu, de unde poate fi admirat vf. Bistriciorul. Suntem pe drumul de creastă BG (legătura cu Vf. Bistricioru) și putem coborî spre Lacul Colibița, pe marcaj TG (traseul 8), fie pe Valea Pănuleț, fie pe Repedea.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Gura Cofu-Poiana Cofu în Bistriţa-Năsăud, Mureş, Călimani este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră