Touristik Label - 1 Hotel Pestera - Cabana Omu

Traseul ce leagă Stâna Regală de Piatra Arsă, Cabana Omu și Mălăiești.
Traseul nr. 2 Bandă Albastră străbate aproape întreg platoul Bucegilor, cu o porțiune mai accesibilă, o plimbare ușoară ideală pentru orice vârstă (porțiunea dintre Sinaia și Poiana Stânii Regale) și o altă porțiune intens circulată de iubitorii de munte, de la Cabana Piatra Arsa (1950 m), spre Vf. Omu și până pe valea Mălăieşti, la cabana cu același nume, atât de îndrăgită de munțomani pentru așezare și atmosfera veritabilă de cabană de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
medium/hard
Distanţă
8,06km
Durată
3:15-4:00h
Urcare
900m
Coborâre
120m

Gallery

Tabs

Indicaţii de orientare

Urcam pe valea Obârșiei pe lângă Cascada Obârșia, depășim pragul glaciar al acesteia și continuăm până în fundul căldării glaciare superioare a Văii Obârşiei, în dreptul nivelului de jos al Mecetului Turcesc. Urcăm în serpentine strânse până în Şaua Cerbului (Obârşiei) și pe drumul de mașină ajungem la Cabana Omu (2507 m). 

Etape

Hotel Peştera - Valea Obârşiei - Cabana Omu

Descriere

Se urcă spre superba vale a Obârșiei Ialomiței, pe lângă Pensiunea Valea Cocorei, într-un platou foarte larg unde sunt multe stâne. Valea Obârșiei este o vale de origine glaciară, formată din două căldări, una inferioară și una superioară, despărțite una de alta printr-un prag, loc în care s-a format cascada. Din acest loc izvorăște râul Ialomița. Apele Ialomiței formează în această porțiune superioară a văii Cascada Obârșiei, cea mai înaltă cascadă din Carpații Meridionali și a doua de pe suprafața României în ceea ce privește înălţimea căderii de apă, de peste 100 de metri. Cascada este străjuită în stânga de Munții Obârșia şi în dreapta de Culmea Doamnele. 

Se continuă cu o urcare susținută pe coastă prin pasaje de stâncă și grohotiș și mai departe pe sub Mecetul Turcesc, o stânca imensă de calcar cu pereți albi, aproape verticali. Lăsăm în urmă o panoramă superbă asupra Văii Obârșiei, ținem drumul de maşină, pe sub Vârful Găvanele şi Vârful Bucura Dumbravă, prin zona superioară a Văii Cerbului şi în 30-45 de minute ajungem la Cabana Omu (2507 m).

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit

 

Hotel Pestera - Cabana Omu în Braşov, Dâmboviţa, Prahova, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Your Comment