Touristik Label - 901MN44: Hotel Peştera - Culmea Doamnele - Şaua Doamnele

Traseul nr. 44 Punct Roșu este un traseu mediu / dificil, potrivit celor obișnuiți cu diferențe de nivel de aprox. 750 de m, într-o urcare susținută de cca. 3 h. Poteca leagă Hotel Peștera de Drumul Grănicerilor sau Cabana Omu, oferind perspective de la cca 2200 m asupra văilor din jur.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
4,93km
Durată
2:30-3:00h
Urcare
700m
Coborâre
0m
Vârf
2321m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Hotel Peștera urcăm pe Valea Obârșiei, facem stânga spre Valea Doamnele peste apa Obârșiei și pe lângă stână urcăm în serpentine strânse spre stâncăriile culmii Doamnele. După 40-45 de minute ieșim în capătul sudic al Culmii Doamnele, continuăm până la altitudinea de 2150-2200 m şi apoi pe versantul vestic ajungem pe curbă de nivel în Şaua Doamnele.

Etape

Hotel Peştera - Valea Obârşiei - Culmea Doamnele - Şaua Doamnele

Descriere

 

Un traseu scurt, care nu pune foarte multe probleme, Traseul nr 44 PR, leagă Hotel Peștera de Șaua Doamnele. Se poate continua spre Drumul Grănicerilor sau Vârful Omu.

Traseul pornește pe drumul auto şi traseul 2 (bandă albastră) spre Vârful Omu, apoi lasă în stânga poteca spre Valea Doamnele (traseul 28), urmând serpentine strânse spre stâncăriile Culmii Doamnelor. Se continuă pe linia culmii până la altitudinea de 2150-2200 m şi apoi pe versantul vestic și se ajunge pe curbă de nivel în Şaua Doamnele.  

De pe Culmea Doamnele avem panorame deosebite cu Valea Doamnelor, pe o parte și Valea Obârșiei pe cealaltă, care coboară de sub Mecetul Turcesc.

Observații

Inaccesibil iarna

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Hotel Peştera - Culmea Doamnele - Şaua Doamnele în Dâmboviţa, Bucegi-Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului cornelius

Traseu încheiat la data de: 
Duminică, Iunie 7, 2020
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră