Touristik Label - 716MN21: Hotel Rarău - Vf. Rarău

Legătura Hotel Rarău - Vf. Rarău (pe drumul de acces)
Traseul 21 Punct Albastru este traseul de legătură între Hotel alpin Rarău și Vârful Rarău, un traseu ușor ce urmează în mare parte drumul de acces la releele de comunicaţii de pe vârf. Un itinerar ce poate fi parcurs și cu o bicicletă de munte.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,43km
Durată
0:30-1:00h
Urcare
146m
Coborâre
6m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Exista două trasee de urcare pe Vârful Rarău, ambele marcate cu PA. Plecăm din apropierea Hotelului Rarău, dintr-o curbă a drumului de acces la hotel, aflată cu 175 m mai jos, în locul unde se desprinde un drum spre est. Traseul urmărește acest drum și după ce iese din pădure trece pe lângă Punctul Salvamont și pe lângă Cabana Pastorală (a lui Mao). Tăiem două serpentine ale drumului și continuăm pe varianta sa spre releele de comunicaţii. Pe Vârful Rarău este instalat cel mai din dreapta (S) releu dintre cele șapte din zonă. Trecem pe lângă o stână, iar după întâlnirea cu traseul 22 PA în apropierea unei troiţe, părăsim drumul spre dreapta și urcăm direct la Vârful Rarău.

Etape

Hotel Rarău - lângă Punctul Salvamont - Cabana Pastorală (a lui Mao) - Stâna Rarău - Vf. Rarău

Descriere

Traseul 21 PA face legătura între Hotel alpin Rarău și Vârful Rarău, pe drumul de acces la Punctul Salvamont și Cabana Pastorală (a lui Mao). Este un traseu ușor, în aprox. 1 h, accesibil și pentru cicloturism.

Din apropierea Hotelului Rarău, dintr-o curbă a drumului de acces la hotel, se urmează un drum spre E care iese din pădure, trece pe lângă Punctul Salvamont și pe lângă Cabana Pastorală (a lui Mao). De aici poteca taie două serpentine ale drumului și urcă destul de abrupt spre vârf, având tot timpul o imagine fermecătoare asupra Pietrelor Doamnei. 

Întâlnim PA (traseul 22) în apropierea unei troiţe, apoi lăsăm drumul la stânga și urcăm direct la Vârful Rarău. Pe Vârful Rarău este instalat cel mai din dreapta (S) releu dintre cele șapte releele de comunicaţii din zonă. Vârful Rarău nu este spectaculos dar oferă priveliști frumoase.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Hotel Rarău - Vf. Rarău in Suceava, Giumalău-Rarău is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră