Touristik Label - 421MN36: intersecţie traseul BA - sat Ozunca-Băi - intersecţie traseul BA

Legătura sat Ozunca-Băi - creasta principală (sub Vf. Obcina Izvoarelor)
Traseul 36 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre Ozunca-Băi și traseul de creastă al masivului (sectorul Pilișca Mare - Pasul Hatod), în apropiere de Obcina Izvoarelor. Este un traseu relativ ușor, dar cu lipsă marcaje - poate pune probleme de orientare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
6,23km
Durată
2:15-2:30h
Urcare
367m
Coborâre
131m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Ozunca-Băi lângă păşuni şi terenuri îngrădite pe un drum cu pietriş. Trece pe lângă o stână după care intră în pădure şi continuă până ajunge pe creasta principală a masivului în apropiere de Obcina Izvoarelor.

Etape

intersecţie traseul BA - sat Ozunca-Băi - Vf. Veglicot - intersecţie traseul BA

Descriere

Traseul 36 CA face legătura între satul Ozunca-Băi și traseul principal de creastă, în apropiere de Obcina Izvoarelor. Un traseu cu aprox 300 m diferențe de nivel, în cca. 2 - 2.5 h de drumeție, dar greu de urmat - după zona de pădure, marcajul lipseşte în totalitate. 

Satul Ozunca-Băi (Uzonkafurdo) este o micro stațiune balneoclimaterică de interes local, cu un climat reconfortat. Aici se află un izvor mineral (borviz), se fac tratamente pentru sistemul nervos periferic, boli gastrice și de rinichi, iar în zonă se găsește și Tinovul din Ozunca cu plante rare, declarat rezervație naturală.

Traseul turistic CAt porneste din centrul stațiunii, urcă la zona de pășuni, apoi urmează un drum cu pietriş, pe valea Păstrăvul. După ce trece de o stână (atenție la câini!) - cu priveliști spre Munții Baraolt, intră în pădure şi continuă până la intersecția cu traseul de creastă BA (traseul 3), în apropiere de Vf. Obcina Izvoarelor.

Observații

Marcajul în afara pădurii lipseşte în totalitate. Atenţie la câini la ieşirea din Ozunca-Băi.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

intersecţie traseul BA - sat Ozunca-Băi - intersecţie traseul BA in Covasna, Harghitei is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră