Touristik Label - 907MN57: Izvorul Părintelui Arsenie Boca - Muchia Drăguşului - Căldarea Răcorelelor

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
9,20km
Durată
4:15-5:30h
Urcare
1537m
Coborâre
250m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din drumul care urcă pe Valea Sâmbetei, de la Hotelul Floarea Reginei, urcăm spre vest pe un drum de TAF până când ajungem în culme, unde intersectăm un alt drum care merge pe culme spre sud (până aici se poate ajunge şi pe varianta traseului ce porneşte din apropierea Izvorului Părintelui Arsenie Boca, trece pe lângă pârtia de schi şi urcă apoi prin pădure). Intrăm într-o zonă de defrişare în care drumul e înlocuit de potecă. Până aici, marcajele sunt rare și lipsesc pe alocuri. Poteca continuă prin pădure. Trecem pe lângă Casa de Vânătoare Drăguş, aflată chiar la ieșirea din pădure. Intrăm într-o zonă cu jnepeniș. Poteca trece pe versantul estic al muchiei. Trecem peste mai multe vâlcele prin zone expuse, unele amenajate cu cablu. Marcajul este clar în această zonă. Continuăm spre sud și intersectăm traseul dintre Fereastra Răcorelelor şi Valea Sâmbetei.

Etape

Păstrăvărie / Izvorul Părintelui Arsenie Boca - Poiana Şteghiei - Muchia Drăguşului - Căldarea Răcorelelor

Observații

Marcaj bun, zone cu marcaj lipsă în partea inferioară. Iarna recomandat de la Staţiunea Climaterică Sâmbăta de Sus până la Cabana de Vânătoare din Culmea Drăguş.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Izvorul Părintelui Arsenie Boca - Muchia Drăguşului - Căldarea Răcorelelor în Braşov, Făgăraş este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră