Touristik Label - 907MN57: Izvorul Părintelui Arsenie Boca - Muchia Drăguşului - Căldarea Răcorelelor

Legătura Pârtia Drăguș - Căldarea Răcorelelor
Traseul 57 Punct Roșu face legătura între zona Sâmbăta de Sus și Curmătura Răcorele. Din Șaua La comandă, poteca ocolește câteva vârfuri proeminente și traversează zone expuse, unele amenajate cu cablu. Priveliști spre V. Sâmbetei și creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
9,20km
Durată
4:15-5:30h
Urcare
1537m
Coborâre
250m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din drumul care urcă pe Valea Sâmbetei, de la Hotelul Floarea Reginei, urcăm spre vest pe un drum de TAF până când ajungem în culme, unde intersectăm un alt drum care merge pe culme spre sud (până aici se poate ajunge şi pe varianta traseului ce porneşte din apropierea Izvorului Părintelui Arseni...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Păstrăvărie / Izvorul Părintelui Arsenie Boca - Poiana Şteghiei - Muchia Drăguşului - Căldarea Răcorelelor

Descriere

Traseul 57 PR traversează Muchia Drăguşului către creasta principală, trecând pe la Casa de Vânătoare Drăguş. Un traseu dificil, cu peste 1500 m diferențe de nivel, în cca. 6 h. Necesită echipament adecvat pentru alpinism de iarnă și bune cunoștințe tehnice în condiții de vizibilitate scăzută - t...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Iarna recomandat de la Staţiunea Climaterică Sâmbăta de Sus până la Cabana de Vânătoare din Culmea Drăguş.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Izvorul Părintelui Arsenie Boca - Muchia Drăguşului - Căldarea Răcorelelor în Braşov, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră