Touristik Label - 1602MB21: L. de Ac. Gozna - Cantonul forestier Coşava Apelor - St. Turistică Semenic - L. de Ac. Gozna

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
37,45km
Urcare
1428m
Coborâre
1428m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Văliug către vârful Semenic pe la Coşava Apelor. Traseul începe în urcare iniţial uşoară până la Vila Klaus, iar apoi accentuată, dar totuşi plăcută. Drumul de piatră construit acum două secole pentru scopuri industriale ne poartă prin păduri bătrâne şi poieni luminoase până la cantonul forestier Coşava Apelor. Aici se află tunelurile pentru aducţiunile de apă ce transportă apa din bazinul râului Nera spre cel al Bârzavei, o măiestrie a hidrologilor de acum 150 de ani. De la Coşava continuăm către Platoul Semenicului aflat la 1400 m altitudine. Semenicul este marele platou înalt acoperit de pajişti pe ale căror întindere netedă sau uşor vălurită se ridică grămezi de stâncărie cenuşie. Este înconjurat de păduri din care apele şiroiesc abundent în toate direcţiile şi formează văi frumoase. Aici, single trail-urile sunt la ele acasă, coborâri rapide către Văliug care te ţin cu sufletul la gură.

Etape

Lacul de Acumulare Gozna - Cantonul forestier Coşava Apelor - Staţiunea Turistică Semenic - Lacul de Acumulare Gozna

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

L. de Ac. Gozna - Cantonul forestier Coşava Apelor - St. Turistică Semenic - L. de Ac. Gozna în Caraş-Severin, Banat Ciclist este un traseu de Ciclism mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră