Touristik Label - 101MN18: La Şipote - Şaua Baiului

Legătura drumul auto spre Râșnov (La Șipote) - Șaua Baiului
Traseul nr. 18 Banda Albastră leagă drumul de acces spre Râșnov de Șaua Baiului, pe o potecă ușor în urcare pe drum forestier până la Cabana Forban și mai departe până în Șaua Baiului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
4,29km
Durată
1:15-1:30h
Urcare
260m
Coborâre
0m
Vârf
1364m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din punctul „La Şipote” de pe DN73A urmăm drumul forestier până la Cabana Militară Forban (Steaua) și mai departe până în Şaua Baiului.

 

Etape

La Şipote - Cabana Forban (Steaua) - Şaua Baiului

Descriere

Situată în proximitatea Bucegilor, Șaua Baiului face legătura dintre muntele Diham și muntele Clăbucetul Baiului la altitudinea de 1363 m. Toate traseele marcate din această zonă sunt relativ simple, ușoare (diferențe mici de nivel), destul de scurte, accesibile și iarna.

Pentru acest traseu, de la gara Predeal (1035 m) urmăm spre sud şoseaua naţională, iar după cca. 30 min, la dreapta, şoseaua Văii Râşnoavei. până în punctul „La Şipote".  Durata de la gară Predeal - La Șipote 1 -1.5 h.

Din punctul „La Şipote” de pe DN73A (comun cu traseele 19 şi 20) urmăm serpentinele drumului forestier ce urcă la Cabana Militară Forban (Steaua) cca. 2 km, traversăm traseul 17 şi continuăm pentru încă 2 km pe același drum forestier până în Şaua Baiului (legătura cu traseele 12, 13, 14, 15, 16, 45).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

La Şipote - Şaua Baiului in Braşov, Prahova, Bucegi-Leaota is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră