Touristik Label - 1602MB19: Lacul de Acumulare Gozna - Lindenfeld - Nemanu Mare - Lacul de Acumulare Gozna

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
57,05km
Urcare
2083m
Coborâre
2083m

Tabs

Indicaţii de orientare

Prin Valea Bârzavei pe lângă lacurile Gozna, Breazova şi Secu, apoi pe culmea Muntelui Semenic spre „satul fantomă” Lindenfeld - o tură excelentă care are de toate: locuri încărcate de istorie, minunăţiile şi sălbăticia naturii şi moştenirea industrială ce a îmbogăţit aceste locuri. De la Lindenfeld către Vârful Nemanu Mare (1122 m alt.) spre culmile domoale ale Gărînei. Drumuri excelente pentru mountain biking pe un traseu mediu care te poartă în locuri minunate. Satul Lindenfeld întemeiat de etnici germani pe culmile golaşe ale dealurilor de pe cumpăna apelor din Munţii Semenic este acum părăsit, iar ruinele clădirilor transmit o stare de melancolie. Peisajul ce se deschide spre Valea Timişului este impresionant. Ne întoarcem la Văliug în coborâre dură, care te face să închei ziua cu un zâmbet larg. Acum, după 54 de km, meriţi o bere pe terasele de pe malul lacului şi o baie în Lacul Gozna.

Etape

Lacul de Acumulare Gozna - Cantonul forestier Groposu - Lindenfeld - Nemanu Mare - Lacul de Acumulare Breazova - Lacul de Acumulare Gozna

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Lacul de Acumulare Gozna - Lindenfeld - Nemanu Mare - Lacul de Acumulare Gozna în Caraş-Severin, Banat Ciclist este un traseu de ciclism mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră