Lacul Lala Mare-Şaua Gajei

Legătura Șaua Gajei (dinspre Pasul Rotunda) cu Lacul Lala Mare
Traseul nr. 9 Bulină Roșie este un traseu scurt, de legătură, între Creasta Muntelui Gaja și Lacul Lala Mare, cel mai întins lac glaciar al Munţilor Rodnei, străjuit de impunătorul Vf. Ineu. Continuând urcarea spre Vf. Ineu vom intra în Căldarea Lala, unde un mănunchi de izvorașe, formând și o cascadă, alimentează Lacul Lala Mare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
1,00km
Durată
~0:30h
Urcare
80m
Coborâre
100m
Vârf
1800m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din stânga Lacului Lala Mare în direcția de urcare spre creastă pornește marcajul punct roșu. Acesta este un traseu scurt, fiind un traseu de legătură între căldarea Lala și muntele Găjii, aflat în stânga (piciorul nordic al Ineuțului). Urcăm pe poteca aflată printre jnepeni și după aproximativ jumătatea de oră ajungem în Şaua Gajei, șa marcată cu un pilon. Aici intersectăm banda roșie (traseu 1) ce vine dinspre pasul Rotunda și se îndreaptă spre Vf. Ineuț.

Descriere

Părăsind poteca dinspre pasul Rotunda care se îndreaptă spre Vf. Ineuţ. (traseul de Creastă Bandă Roșie), cu imaginea trio-ului de vârfuri Roşu - Ineuţ - Ineu, vom coborî din Șaua Gajei destul de pronunțat printre jnepeniș, apoi panta se mai domolește, până la Lacul Lala Mare, cel mai întins lac glaciar al Munţilor Rodnei.
Lacurile glaciare Lala – Lala Mică (1920m) și Lala Mare (1815m) – aflate în Căldarea Lala de sub Vârful Ineu (2279m) în dreapta și Vârful Ineuț în stânga (2222m), sunt cuprinse în rezervație științifică „Bila-Lala”, și totodată în Rezervația mixtă „Ineu-Lala” (Parcul Național Munții Rodnei).

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Lacul Lala Mare-Şaua Gajei in Bistriţa-Năsăud, Maramureş Ciclist is an uşor drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră