Mezea Oticu (Lerești -> Stațiunea Climaterică Sâmbăta) în vremea raliului

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
56,48km
Durată
15:15-19:15h
Urcare
2950m
Coborâre
3060m

Galerie

Tabs

Etape

Ziua 1: Lerești -> Crucea Ateneului.

Ziua 2: Crucea Ateneului - Curmătura Brătilei

Ziua 3: Curmătura Brătilei -> Curmătura Zârnei -> Fereastra Mare -> Cabana Sâmbăta

Ziua 4: Cabana Sâmbăta -> Stațiunea Climaterică Sâmbătă (și apoi autostop până la Ucea, tren până la Brașov, și care pe unde spre case)

Descriere

Pentru că nu știam că la sfârșit de septembrie autoritățile blochează drumul spre cabana Voina, ne-am trezit că nu putem face traseul marcat Voina -> Refugiul Iezer. Am trecut de barajul Lerești mergând prin stânga lacului, ne-a dus un nene cu Aro câțiva km până la baza piciorului Huluba, și apoi în sus pe poteca nemarcată - la început bună, apoi din ce în ce mai copleșită de copaci căzuți, pentru a se pierde în apropierea golului alpin.

Apoi am mers pe trasee marcate - de la Văcarea până la Crucea Ateneului, cu ochii la Crai și Bucegi. Am campat în creastă, căci refugiul era ocupat de ciobani și ne-a fost frică să coborâm.

Am trecut de vârful Roșu și ne-am afundat în sălbăticie pe lunga traversare spre Făgăraș, cu munți și creste în toate direcțiile, și afine, și paie nemâncate de oi.

Pe creasta Făgărașului uitasem cât de frumos se văd masivele înconjurătoare, și văile gigantice, și lacurile.

Am coborât pe la Sâmbăta.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Mezea Oticu (Lerești -> Stațiunea Climaterică Sâmbăta) în vremea raliului în Braşov, Argeş, Făgăraş este un traseu de drumeţie mediu/dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră