Touristik Label - 701MN50: Muchia Clincii - Valea Ciubotea

Traseul nr. 50 Punct Albastru este un traseu simplu, care nu necesită mare efort, în coborâre pe culmile domoale ale Clincii prin pădurea de conifere, până la Valea cu Apă și mai departe spre Poiana Ciubotea. Aceasta zonă este un areal vast de izvoare, în apropiere aflându-se și Cascada Urlătoarea Clincii. (Traseul 55 PR)
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,80km
Durată
~0:30h
Urcare
0m
Coborâre
300m
Vârf
1441m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Din Muchia Clincea poteca coboară uşor prin pădurea de conifere până la Valea cu Apă, o traversează şi apoi în pantă continuă coboară pe versantul stâng al văii. Poteca bine delimitată ne conduce pe culoar printre arbuşti până la traseul 55 (punct roşu). De aici coborâm până în Valea Ciubotea, 200 de metri aval de Baza Salvamont Ciubotea.

Etape

Muchia Clincii - Valea Ciubotea (bază Salvamont Ciubotea)

Descriere

Un traseu de legătură, ce coboară din traseul 21 (ce vine de la Vârful Omu) până la  Baza Salvamont Ciubotea din Poiana omonimă. Poteca coboară din Muchia Clincii, de lângă un izvor cu loc amenajat de odihnă prin pădurea de conifere, pentru 5 minute, până la Valea cu Apă (sursă de apă), o traversează şi apoi în pantă continuă coboară pe versantul stâng al văii. 

Continuăm pe culoar printre arbuşti până la traseul 55 (punct roşu ce vine de la Cascada Urlătoarea Clincii) și mai departe până la Baza Salvamont Ciubotea. De aici avem perspectiva Abruptului Gaura și Țigănești.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Muchia Clincii - Valea Ciubotea în Braşov, Bucegi-Leaota este un traseu de drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră